Nissan Z24 Tips

Den Z24 var Nissans första introduktion av en 4-wheel drive i en liten pickup, 1980. Det förblev en stöttepelare i Nissans produktionslinjer fram till 1986. Den 4x4 modellen Z24 har fått sitt namn efter 1984-modellen, som hade en Z-Series förgasare enheten och 2,4 liters motor. Den ökade i storlek två gånger under loppet av dess korta produktions livslängd. Vissa konstruktionsfel fördärvas motorn och dess inställning. Underhålla Kylsystem

ett fordon som fungerar med förbränningsmotor, måste kylsystemet upprätthållas för att fordonet ska kunna fungera korrekt. Kylsystemet ser till att motorn stannar vid rätt temperatur. Enligt Off Road.com, en off-road fordon hemsida, har cheferna på motorn i Z24 visat benägenhet att slå sig eftersom de består huvudsakligen av aluminium. Att upprätthålla det rätta motortemperaturen är absolut nödvändigt, genom att regelbundet serva kylsystemet, utföra regelbundna radiator spolar och se till att upprätthålla korrekt vätskenivåer hela kylsystemet.
Ändra Exhaust

Också enligt OffRoad.com, är en annan fråga med Nissan Z24 att bilen ibland inte har tillräckligt vridmoment vid låga varvtal (som behövs för att dra eller bogsera som ett 4x4 fordon ofta kan göra). Ett av sätten att upprätthålla rätt mängd vridmoment från motorn är att reglera mottrycket från avgasflödet. Du kan göra detta genom att byta rören lager avgaser leder från katalysatorn genom änden av systemet för lite större pipor diameter avgaser. Avstå från att använda för stor ett avgasrör, men eftersom en alltför stor diameter kommer att minska mottrycket som skapas av motorn, besegra syftet med avgasrörets modifiering.
Transmission och drivdel

Transmissionen kan slå på eller föra oväsen som de olika växlarna ingrepp. Du kan oftast lösa detta genom att hålla växlarna inne fördelningsväxellådan välsmord.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129394.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.