Hur man gör en 1983 Ford Bronco mer bränsleeffektiva

Ford Bronco var i produktion från 1966 till 1996. Den Bronco är en tvådörrars sport utility vehicle känd för att vara en gas MATVRAK. Den Bronco får typiskt 15 miles per gallon på motorvägen och ca 12 miles i staden. Det finns många olika saker du kan göra för din Bronco för att säkerställa att du får ut det mesta körsträcka ur varje tank. Instruktioner
1

Byt olja i din Bronco var 3000 till 5.000 miles. Ju äldre och smutsigare olja, bygger mer slam upp. Slam kommer att orsaka din motor att arbeta hårdare och bränna mer bränsle.
2

Utför rutinunderhåll på din Bronco. Du måste se till att du får din Bronco stämde upp rutinmässigt, byte av luftfiltret, toppning av vätskor och kylmedel och ersätta gamla tändstift. Detta håller din motor i topp körförhållanden så att det brinner mindre bränsle.
3

Bli av övervikt på ditt fordon. Ta bort objekt från facken, interiör och bålen som du inte använder eller behöver. Detta kommer att minska belastningen på bilen måste bära, minska arbetet motorn måste göra och minska bränsleförbrukningen.
4

Pumpa dina däck för att säkerställa att de är vid det rekommenderade trycket. Du hittar rekommenderat däcktryck i din Bronco bruksanvisning och tryckt på däcksidan. Att hålla däcken ordentligt pumpade kan ge dig en 3-procentig ökning av bränsle körsträcka samtidigt förbättra säkerheten. Under-och över-inflation är de största orsakerna till blowouts.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129393.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.