Problem med manuell växellåda Installation

Installera en manuell växellåda kan förvandlas till ett stort projekt. I vissa fall kanske du vill ändra en bil som kom med en fabrik automatlåda till en manuell växellåda för mer prestanda eller en annan typ av körupplevelsen. I andra fall kan du bara behöver byta ut en trasig manuell växellåda för att fortsätta köra bilen. Oavsett din anledning, kanske du stöter på några vanliga problem som ett resultat av detta projekt. Slitna eller skadade Svänghjul Surface

kopplingen i din manuell växellåda är i nästan ständig kontakt med motorns svänghjul, majoriteten av kopplingen misslyckanden beror på en sliten koppling. När du installerar en manuell växellåda, måste du byta kopplingen, men du kan också ta ytterligare steg, om svänghjulet är skadad eller saknade tänder och kommer inte riktigt passa ihop med din helt ny koppling. I sådana fall måste du antingen byta ut eller dyka upp igen svänghjulet --- oftast med ett svänghjul slipning och renovering verktyg --- innan du kan installera din manuell växellåda ordentligt.
Sliten eller skadad Throwout Bearings

throwout lagret tar kontakt när du behöver växla och när du släpper kopplingen. När du installerar en manuell växellåda, kan du få problem inriktande kopplingen och svänghjulet om din throwout lagret har blivit skadad eller lös. Throwout lager är normalt inte ingår vid köp av en kopplingsanordning, så du kan behöva skaffa dem separat för att säkerställa att du har allt du behöver för en korrekt installation av manuell växellåda.

Läckande vätskor
p Om du har en vätska koppling assist, såsom en koppling huvudcylinder och kopplingens slavcylinder, kanske du märker läckande vätska eller droppande vätska om du inte har ordentligt luftad alla nödvändiga ledningar och skärpt rördelar ordentligt. I detta fall måste du gå tillbaka och se till att du ordentligt har monterat, blödde och skärpt alla linjer för att förhindra vätska från att komma ut i framtiden.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129392.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.