Tändspole Typer

En tändspole är faktiskt två spolar av tråd lindade kring en järnkärna. Den primära spolen är tillverkad av grov tråd och är ansluten till två anslutningar på toppen av spolen. Den sekundära spolen är tillverkad av fin tråd och ansluter till hög spänning sammanhang även på toppen av spolen. Det finns tre huvudsakliga typer av tändsystem, därav tre huvudsakliga typer av tändspolar. Konventionell

konventionella brytare punkt-typ tändsystem har varit i bruk sedan början av 1900-talet. I detta system mottar primärkrets tändspolens ström från batteriet genom en resistor. Kraften är jordad genom stängda antändningspunkter i distributören. Ström flyter genom lindningarna i primärspolen, vilket skapar ett magnetfält. När poängen är öppnas genom rotationen av fördelaren kammen, är den nuvarande elektriska kretsen bruten, kollapsar magnetfältet. Kraften från kollapsen korsar lindningarna i sekundärspolen och skapar en elektrisk ström inom dem. Strömmen flyter in i fördelarlocket och så småningom till tändstiften, allt på en bråkdels sekund.
Elektroniska

Elektroniska tändsystem var populära i mitten av 1970-talet och har utvecklats för att vara mer tillförlitliga och ger mindre utsläpp. Denna typ av tandning är mycket lik det konventionella systemet, med samma konfiguration i sekundärkretsen av tändspolen. Från batteriet till spolen terminalen, är den primära kretsen också densamma. Men i stället för en fördelare kam och punkter, använder det elektroniska systemet en pickup spole att signalera styrenheten, som utlöses sedan tändspolen. På vissa elektroniska system, är tändspolen sitter inuti fördelarlocket.
Fördelarlös

ett fördelarlöst tändsystem, som kom ut på 1980-talet, dess utformning får mer energi att vara tillgänglig från spolarna. Istället för två spolar, det är oftast tre eller fler monterade tillsammans i en spole pack, var och en ansvarar för bränning endera tändstift eller ett par. Detta system använder en magnetisk utlösningsanordning för att bestämma motorhastighet och vevaxelposition. Den utlösande enhet skickar en signal till motorns styrenhet eller tändningen styrmodulen som i sin tur sänder energi till spolen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129386.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.