Hur du jämför bilbatterier

Om du letar efter sätt att jämföra bilbatterier, du letar antagligen byta bilens nuvarande batteri. Enligt branschens hemsida "AutoBatteries.com," det finns tre faktorer som du behöver för att fokusera på när man utvärderar batterier: storlek, kall-cranking ampere (CCA) och reservkapacitet (RC). Dessutom kan du också inkludera ytterligare faktorer, såsom pris, varumärke och garanti, i din slutliga jämförelsen. Saker du behöver
bilens instruktionsbok
Måttband
Visa fler instruktioner
1

bort bilens nuvarande batteri och undersöka det. Använd ett måttband för att mäta den höjd, längd och djup. Dessa mätningar kommer att berätta vad storlek batteri du behöver som ersättning, om batteriet inte tar upp hela utrymmet för det under huven, kan du också överväga större batterier. Mindre batterier alltid passar också. Leta efter information om batteriets CCA och RC funktioner, denna information bör finnas på själva batteriet, men om det har avklingat, kan du slå upp information på nätet så länge du vet batteriets märke och modell
2

Konsultera fordonets handbok. Det bör finnas ett avsnitt i det om batterier. Anteckna den lägsta (eller högsta, när det kommer till storlek) krav för ditt fordon när det gäller batteriets storlek, CCA och RC.
3

Utvärdera CCA först. CCA representerar mängden ampere batteriet avger vid normal temperatur på noll grader Fahrenheit, Edmunds.com rapporterar att ju högre CCA, desto bättre batteri, så ett batteri med CCA av 720 är bättre än en med en CCA av 540. En delmängd av CCA är CA - kort för veva ampere. Detta är den mängd ampere batteriet ger vid 32 grader Fahrenheit, detta antal kommer generellt att vara högre än batteriets CCA. Om du kör ett kallt klimat, men du vill ägna särskild uppmärksamhet åt CCA, om du bor i ett varmare klimat, kan du fokusera på CA istället
4

Jämför batteriets RC.. Detta är ett mått (i minuter) av hur länge ett batteri kommer att hålla en bil som kör på en viss nivå vid en temperatur på 80 grader Fahrenheit. Om du bor i ett varmt klimat, men du vill ägna mer uppmärksamhet till batteriets RC än dess CCA, eftersom dessa är klimat-specifika tester.
5

Titta på storleken på batterierna från vilken du väljer. Kom ihåg, du vill titta på CCA och RC, inte nödvändigtvis den fysiska storleken på batteriet. Kontrollera att eventuellt batteri passar in i din bil.
6

Jämför datumen på batteriet. Consumer Reports uppmanas batteri köpare att titta på frakt kod, placerad på batteriets fallet. Vissa tillverkare kommer helt enkelt att använda den dag batteriet tillverkades, medan andra använder ett system ("A" för januari, "B" för februari, "8" för 2008, "9" för 2009). Leta efter ett batteri som producerades inte längre än sex månader före, och med en ledig batteri kan förlora makten. Om du väljer mellan ett batteri som är tre månader gammal och en som är fem månader gammal, välja den nyare batteriet.
7

Undersök kostnaden för batterierna. Allt annat lika (samma CCA, RC, storlek och tillverkningsdatum), plocka ett batteri som faller i din prisklass. En annan sista elementet i din jämförelse kan vara varumärke, tre företag tillverkar merparten av batterier på den amerikanska marknaden under olika varumärken. Du kanske föredrar att välja ett batteri från en igenkännbar varumärke än det billigaste tillgängliga.
8

Utvärdera olika garantier. Olika märken har olika produktgarantier, vilket kan ge dig en fri ersättning om ett batteri dör medan fortfarande under garanti. I allmänhet, ju längre garanti, desto bättre köpet.
9

Fråga en Biltema säljare för yttrande. Fråga sedan en annan säljare - och en annan - och en annan. Ju fler människor du frågar, desto mer information får du på batterierna som har fungerat bra (och mindre bra) för andra förare.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129340.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.