Typer av Automotive Fett för en fettspruta

Grease görs genom att sprida ett flytande smörjmedel i en fibrös tvål förtjockningsmedel. När man bryter ner det till sina beståndsdelar du har en basolja, förtjockningsmedel och tillsatser. Det förtjockningsmedel som används avgör vilken av de två grundläggande kategorier en fett faller, tvål eller icke-tvål. Över 90 procent av fett förtjockningsmedel är tvålbaserade enligt "Underhåll Technology" tidningen och dessa är de i din fettspruta. Natrium-tvål

Dessa gula eller gröna färgade fetter används för att smörja hjullagren i trumbroms applikationer. De är också utformade med lättare basoljor för kul-och rullager applikationer. Den 300 graders droppunkten av natrium-tvålfetter - där basen oljan börjar separera från förtjockningsmedel och fettet börjar bryta ner - gör dem till ett bra allmänt ändamål fett men de är bättre än de andra tvålbaserade fetter enligt "Maintenance Technology" magazine.
Barium-tvål & Barium komplex

Dessa allmänna ändamål fetter kan hantera ett brett spektrum av temperaturer och deras droppunkt är cirka 350 grader . Barium-tvålfetter har en grön eller röd-gul färg och du kan använda dem på nästan någon betydelse så länge den inte utsätts för låga temperaturer eller höga hastigheter operativsystem. Den höga tvålhalt och viskositeten hos dessa fetter gör dem mindre än idealisk för dessa tillämpningar. Barium komplex fetter fortfarande ha en Barium-tvål bas men en komplexbildare syra används för att förbättra deras höga temperatur egenskaper och detta gör dem till multi-purpose fetter. Enligt ReliabilityWeb.com, smörjer de förbättrade egenskaperna hos Barium komplex ger dem möjlighet att ersätta upp till sex specialitet fetter.
Litiumbaserat & Litium komplex
< p> Lithium-tvålfetter har en hög droppunkt av 350 grader och de också använda en låg pour olja punkt bas - den lägsta temperatur vid vilken en vätska kommer att flöda. Denna kombination gör dessa brunröda fetter ett bra val för hög eller låg temperatur tillämpningar. ReliabilityWeb.com rapporterar att de har använts med framgång ner till -60 grader Fahrenheit. Lithium-tvålfetter är också stabila och pumpbara vid dessa låga temperaturer, men de är inte mycket vattenresistent. De litiumkomplex fetter görs som Barium komplex men med ett litium-tvål förtjockningsmedel. De kan hantera bredare extrema temperaturer och de har också god beständighet mot vatten.
Calcium-tvål & Kalcium komplex

Dessa gula eller rödaktiga färgade fetter kallas också Lime- tvålfetter och deras låga kostnad gör dem till ett populärt val för smörjning av axlar, vattenpumpar och andra komponenter. Den negativa sidan är att de torkar ut vid temperaturer över 160 grader och deras basolja separerar från förtjockningsmedel. På grund av detta kan du inte använda dem i hög hastighet lager där temperaturen är sannolikt att överstiga Kalcium-tvål för 175 graders droppunkten. Den bästa platsen för dessa fetter är där vatten exponering är ett problem eftersom de har utmärkt vattenbeständighet så att de inte kommer att lösas upp i vatten. Kalcium komplexa smörjfetter höja ribban ganska lite eftersom deras droppunkt klättrar från 175 grader hela vägen till 500 grader och ännu högre. Detta gör dem idealiska för smörjning höghastighets lager och i andra högtemperaturapplikationer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129323.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.