Verktyg för Avgasrör Profilering

Profilering avgasrör är en process där du tar en slät bit metallrör och lägg en rund fläns till det. Denna fläns hjälper till att hålla ihop rören när avgas är högt eller när en turbo är i bruk genom att ge den annars släta rör en krage eller annat område där rörklämmor och andra rör enheter lagring kan gripa in på för att undvika att bli blåst av under tryck. Det finns en mängd olika sätt att pärla avgasröret, och alternativen är lika varierande som de behov och budgetar för den enskilde att göra beading. Pipe Profilering Tool

En portion av en pärla skär bildar verktyget in i diametern av röret, medan den yttre delen turer runt det yttre av röret ungefär som en elektrisk konservöppnare. Den inre delen applicerar tryck och den yttre delen har en liten löpbana eller spår som tillåter röret att expandera till denna kanal, som bildar vulsten som önskas för denna speciella bit av avgasröret. Dessa verktyg är dyra och kan kosta uppemot flera hundra dollar.
Vice Grip Tool

Modifierad vice griptång eller andra verktyg kan användas för att skapa samma effekt som den specialiserade röret beading verktyg för små bitar av röret. Genom svetsning små åsar på käftar vice grepp, behöver du bara sätta in tången i röret och grepp kanten av röret ordentligt för att skapa en del av den färdiga pärlan. Fortsätt med detta hela vägen runt omkretsen av röret och du kommer att ha en färdig pärlstav röret utan bekostnad av en specialiserad rör beading verktyg.
Svetsning en Beed

Du kan också svetsa en pärla på ett rör, om du är noga med att inte bränna igenom själva röret. Svetsning vulsten insättningar metallen i en cirkel runt omkretsen av röret och smälter in i metallen av röret för att skapa en lämplig vulst. Det kan vara svårt att hålla kulan i en rak linje när du svetsar, men detta kan göras enkelt i någon affär som har en svetsare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129306.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.