Nackdelar med manuella transmissioner

Manuella växellådor är också kända som "stick-skift." Manuella växellådor erbjuda många fördelar --- de är ofta billigare att köpa och underhålla, de ger dig större kontroll när du kör, och du kan få bättre gas körsträcka än med samma modell fordon med automatisk växellåda. Med fördelarna med att köra en bil med manuell växellåda också komma de nackdelar, såsom att behöva flera uppdrag, att lära sig använda en koppling och att skifta, och inte alla modeller av fordon erbjuder samma funktioner som farthållare, enligt till bil Deal Expert. Multi-tasking

köra ett fordon med en manuell växellåda kräver att du utföra flera föraruppgifter samtidigt. Detta inkluderar att ha ena foten på kopplingen och den andra på gasen samtidigt flytta. Du måste också ha en hand på ratten och en på stick-skift vid växling. Detta, naturligtvis, är allt utöver alla de övriga funktioner som du måste utföra under körning, t.ex. titta på dina speglar, slå på din blinkers eller vindrutetorkare, och så vidare.

Svårt att lära

Eftersom föraren måste lära sig att hantera kopplingen och gasen samtidigt flytta, kan det vara svårt att lära sig. Detta är speciellt sant för första gången eller nya drivrutiner. Föraren måste lära sig att koordinera handrörelser och fot rörelser medan växling och start och stopp av fordonet. Förare måste också lära sig att växla ned för att bromsa fordonet utan att behöva trycka på bromsen. Dessutom har en förare kör ett fordon med en manuell växellåda också att lära sig hur stoppa och starta bilen på en kulle eller sluttning samtidigt inte rulla tillbaka in i bilen bakom dem.
Alternativ och funktioner

manuell växellåda fordon tenderar att vara billigare än automatiska fordon, som också kan bero på det faktum att manuella växellådor inte har några tillsatta bil funktioner. Enligt Bil Deal Expert, till exempel, vissa modeller av manuell växellåda fordon saknar farthållare (många gör kontroll erbjudande kryssning som fungerar bra när bilen är i hög växel, men du har fortfarande att växla manuellt på kullar och nedgraderingar). Dessutom, manuell växellåda fordon har en extra funktion, kopplingen, som måste kontrolleras och bytas när den är utsliten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129298.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.