Vad orsakar momentomvandlare att gå dåligt snabbt?

En momentomvandlare är en del av utrustningen som används i motorer för att ändra upp-och-ned kolven rörelse till rotationsrörelse. Denna roterande rörelse - eller moment - kan sedan tillämpas på saker som bilens hjul, propellrar båt och andra delar av maskiner som behöver vända i en cirkelrörelse för att fungera. Det finns ett antal faktorer som kan orsaka en momentomvandlare att slitas ut, från överhettning till statorn kopplingen bryta till bladen bryta isär. Stator Decay

momentomvandlare använda vätska för att fungera. Denna vätskan driver pumphjulet i en riktning, går genom statorn, går sedan genom turbinen i den motsatta riktningen, således omvandla hastigheten på pumphjulet på moment i turbinen. Denna vätska kyler även momentomvandlaren

statorn rör sig med svänghjulet,. Även om namnet antyder att det är orörligt, är det faktiskt inte. Det är bara orörlig i förhållande till svänghjulet. Detta innebär att om svänghjulet rör sig genom de hjul som förflyttar kommer statorn röra sig också, men om motorn inte är igång den inte kommer att smörjas. Så, om du bogsera bilen med en momentomvandlare vid höga hastigheter statorn kommer gå för snabbt utan olja, överhettas och snabbt bryta.
Stator Koppling

Statorn kopplingen är en enkelriktad koppling. Det är den del av utrustningen som håller statorn rör sig med svänghjulet och inte i motsatt riktning. Om det rör sig i motsatt riktning fluiden inte kommer att kunna plocka upp någon fart och därför inte kommer att kunna omvandla makt till vridmoment. Detta kommer inte att påverka cruising, men det kommer att ha en stor inverkan på accelerationen. Du kan köra på motorvägen, men lycka till sammanslagning.

Den största orsaken till statorn kopplingen sönder är en stor chock för motorn. Om du försöker att dra en last som motorn inte är utrustad för att hantera, kommer statorn kopplingen sönder. Detsamma gäller om du accelererar för snabbt i alltför låg växel. Den plötsliga, oväntade makten kommer att bryta statorn kopplingen.
Överhettning

Överhettning är ett annat problem som kan påverka momentomvandlare. Ibland finns det stora mängder av slirning, vilket är när momentomvandlaren blir mindre effektiv på grund av turbinen eller skovelhjul glider i motsatt riktning. Momentomvandlaren bygger på konsekvent rörelse för att sprida värme ut, och koncentrerad värme kan smälta de sälar som håller vätskan inuti omvandlaren.

Slirning och överhettning även påverkar turbinen och bladen impeller. Om de smälter eller på annat sätt förändrar sin form de inte kan fördela vätska lika effektivt. Detta gör att momentomvandlaren mindre effektiv och så småningom gör det helt verkningslösa.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129288.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.