Hur Inspektera och byt säkerhetsbältena

Säkerhetsbälten brukar komma i tre-punkts knä och axlar typ, och har varit standard i fordon sedan 1960-talet. De måste kontrolleras med avseende på slitage och mekaniska problem så att de inte misslyckas i en olycka. Det rekommenderas att du kontrollerar dina säkerhetsbälten var 20.000 miles, och byt ut om någon av de mekaniska delarna inte fungerar eller själva remmen är sliten eller slitna. Ägarnas handböcker för de flesta bilar konstatera att några säkerhetsbälten i bruk under en olycka allvarlig nog för att distribuera krockkuddar bör ersättas. Saker du behöver
platt skruvmejsel
Blocknyckelsats
Hylsnyckelsats
ersätter bilbälte
Visa fler instruktioner
Inspektera bältet.

1

Inspektera själva remmen. Leta efter eventuella platser där det styckas, rivas eller sliten. Känn bältet för att se om det har blivit stel. De vanligaste platserna för att bältet skadade är de områden där den gör frekvent kontakt med hårdare områden, såsom slingan vid den övre delen av skulderdelen, där den viks genom spännet när det är bucklig och där höftbältet kommer över kanten på sätet.
2

Titta på spännet mekanismen. Kontrollera att remmen kan spännas in lätt och lås fast. Titta på spännet och mekanismen och kontrollera att de inte är spruckna eller saknas bitar. Kontrollera att mekanismen är bultad fast på plats.
3

Undersök tillbakadragande mekanismen på toppen av säkerhetsbältet. Det borde väl dra bältet, och ska inte sticka eller lämna bandet hänger löst. Kontrollera om det finns sprickor eller platser som det inte är komplett. Öglan i änden som styr bältet går lätt fram och tillbaka.
4

Inspektera där botten av bandet är fäst nära dörren i botten av sätet. Bultarna som håller den på plats ska vara tight. Kontrollera att maskinvaran inte är rostig eller skadad.
5

Kontrollera sätesjusterare kugghöjden om din bil är utrustad med en. Det bör låsa fast på plats vid alla inställningar. Se till att det inte rör sig när tryck appliceras på säkerhetsbältet. Addera Byta bilbältet
6

Använd en skiftnyckel, ta bort bulten som håller sätet remmen på plats i botten av sätet nära dörren. Trä bulten genom samma del av den nya säkerhetsbältet, och använd skiftnyckel för att dra åt bulten på plats igen.
7

Skjut stolen så långt framåt. Använd lämplig storlek hylsa och spärrskaft för att ta bort bulten som håller knäckning mekanism. Sätt bulten genom den nya knäckning mekanismen och dra åt.
8

Ta bort locket från bälteshälla på övre insidan av dörren inlägget. Detta ofta kan enkelt göras med hjälp av en platt skruvmejsel. Lossa bulten med en hylsa och spärrskaft och skruva den nya delen på plats. Sätt på locket ordentligt.
9

Ta omslagets insida av dörren inlägget om din upprullningsdon är under den. Ta bort skruvarna från upprullningsdonet. Sätt den nya delen på plats, sätt i skruvarna och dra åt ordentligt. Sätt tillbaka locket på dörrposten om den togs bort.
10

Inspektera ditt arbete. Kontrollera att alla skruvar är åtdragna, flyttar bältet fritt och alla delar är korrekt placerade. Se till att spännet och spännesmekanism spärren ordentligt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129285.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.