Min lastbil Windows Kommer inte RULLADE i vinter

Lösa kablar eller andra elektriska problem kan orsaka din lastbil fönster inte fungerar, speciellt i kallt väder. Detta är inte bara ett irriterande problem, men det kan vara farligt om motorn fungerar. Om detta är fallet, måste du demontera hela din dörr för att undersöka kablar, block och andra ledningar. Vissa problem kan fixas enkelt hemma, men andra problem kommer att kräva hjälp av en professionell. Saker du behöver
Hylsnyckel och uttag
3-tums förlängning
platt skruvmejsel
Phillips skruvmejsel
Torx bits (behövs endast för att ta bort fönster motor) katalog Fine-grit sandpapper
Sprint
Epoxy
Visa fler instruktioner
1

öppna dörren på förarsidan. Leta reda på skruvarna som håller dörrpanelen på plats längst ned på panelen och nära dörrhandtaget. Skruva loss skruvarna och lägg dem på ett säkert ställe.
2

Ta bort kontrollpanelen genom att trycka den uppåt vid sömmen mitt dörrpanelen. Skjut den ifrån dörrpanelen. Leta reda på kontakten kontrollpanelen som sitter nära en knapp på kontrollpanelen. Tryck på denna knapp för att lossa kontakten och ta bort manöverpanelen.
3

Leta efter en ensam skruv i hålet som är kvar när du har tagit bort kontrollpanelen. Ta bort den här skruven med en liten Phillips skruvmejsel. Bänd bort dörrpanelen när skruven tas bort, men dra inte hårt eftersom dörrhandtaget kommer finnas kvar.
4

Bänd flikarna som håller handtaget till panelen. Se till att inte bryta flikarna. Tryck handtaget genom öppningen och dra dörren bort panelen för att kontrollera att handtaget går igenom ett säkert sätt.
5

Peel plasten vattnet locket sakta bort från dörrpanelen så att du inte riva plasten . Sätt plastfolie på ett säkert ställe där den inte blir smutsig.
6

Lossa skruvarna fönster klämma precis tillräckligt för att sänka fönstret lätt. Flytta fönstret hela vägen ner. Ta ut gummilister runt fönstret. Skjut fönstret från klämmorna under regulatorn, en stor enhet i mitten av dörren som är kopplad till fyra gröna bultar. Rotera fönstret 90 grader så att den bakre delen av fönstret kommer ut först och den främre lutas neråt.
7

Lossa de fyra gröna bultarna med en hylsnyckel. Ta bort Quick Connect kontakten eller sladden som är ansluten till de gröna bultarna och tillsynsmyndigheten, från fönstret motorn. Unbolt sista bulten som håller motorn till dörren. Skjut de spår som motorn vilar på uppåt för att ta bort dem från dörren.
8

Lay spåret som innehåller kabeln och tillsynsmyndigheten på marken i samma "X" formation som det var när monterad på dörren. Undersök kabeln på banan för att se om det är löst eller nött. Kontrollera plast som ansluts sladden till regulatorenheten att se om det finns några marker. Kontrollera utskärningar där kabeln Fed och remskivor för att garantera att inga problem finns. Dra åt eventuella lösa delar.
9

Reparera remskivorna genom slipning ut alla ojämna kanter på spåren i remskivan systemet. Om en av de plast bilderna är flisas, torka av fettet med en trasa och sand det lite. Flytta fenor av saxsprinten nog att sätta in kabeln i ögat. Sätt fenorna i hålet för kabeln, få det nära nog att inte störa de mekanismer. Blanda epoxi och badda den på kabeln och sprinten för att fylla i chip.
10

Vänta epoxin torka enligt anvisningarna på flaskan. Sätt ihop delarna och lägg tillbaka dem på dörren. Testa ditt fönster för att säkerställa att den fungerar korrekt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129260.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.