Hur får man ett trasigt Bolt ur en bil

Bryta en bult i bilen kan demoralisera dig, när du sitter där och stirrade uttryckslöst på den partiella stuteriet och undrar hur du möjligen kan ta bort det nu. I själva verket kan detta vara en utmanande situation, men det är inte ett hopplöst fall. Många mekaniker har stått inför samma dilemma, och genom sin uppfinningsrikedom, har utarbetat metoder och verktyg för att ta bort dessa trasiga bultar. Genom att förvärva rätt verktyg, kan du ta bort den trasiga bulten med lätthet. Saker du behöver
vice grepp
gasolbrännare
Drill
Borr
Körnare
Hammer
Skruvutdragarsats
Visa fler instruktioner

1

Clamp vice grepp ordentligt på dubben sticker ut ur enheten, om det är tillräckligt för att ta tag i, och roterar moturs. Denna enkla steg kan vara allt som krävs för att avlägsna bulten.
2

Värm bulten med hjälp av en propanbrännare tills det är en matt, röd färg. Detta tenderar att bryta de molekylära bultarna som håller bulten och medger enklare borttagning. Använd inte den här metoden på ytor som är känsliga för värme eller runt lättantändliga vätskor eller gaser. Prova vice grepp igen. Om det fortfarande inte kommer att vika, får du göra en del borrning.
3

Rikta körnare i mitten spets bultskaftet och slå tillbaka med en hammare. Detta kommer att skapa en liten inbuktning för att styra en borrkrona.
4

Bifoga en borr till din borrmaskin, storlek av skruven extractor du kommer att använda för att ta bort skruven. Både borrskäret och skruven extractor skulle vara mindre i diameter än bulten du tar bort.
5

Borra in i centrum av skaftet. Du behöver inte borra hela vägen igenom, men tillräckligt för skruven fläkten att gå in och ta tag i bulten.
6

Skruva skruven extractor in bulten i moturs riktning. Skruven extractor kommer så småningom att binda in i hålet. Fortsätt skruvning, och det kommer att tvinga bulten ut ur hålet. Beroende på vilken typ av skruv utdragare, kan du ha ett handtag som redan fäst vid änden eller du kan behöva klämma vice grepp eller en skiftnyckel på änden av skruven extractor att vända det.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129242.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.