Hur man byter en kamrem på en 1996 Sebring

Byta kamrem på 1996 Chrysler Sebring, men inte lätt, kan göras i din uppfart. Byta kamrem är mer komplicerat än att byta en fläktrem och innebär mycket mer arbete. Byta kamrem bör göras vid den rekommenderade tiden - när motorn har gått 100.000 miles. Den Sebring har vad som kallas en störning motor. Om kamremmen sönder eller sträckor på en störning motor, är det sannolikt att orsaka omfattande skador på ventiler, kolvar eller stavar. Saker du behöver
Set med 1/4-tums enhet uttag
1/4-tums Ratchet
Set med 1/2-tums enhet uttag
1/2-tums Ratchet
1/2-tums luftgevär
Sprint
Vise
Uppsättning metriska skiftnycklar
Golv jack
Jack står
Skyddsglasögon
Handskar
Momentnyckel dräneringskärlet
/frostskyddsmedel
Visa fler instruktioner
1

Stäng av motorn. Lyft och stöd bilen på pallbockar. Avlägsna hjulet på passagerarsidan. Använd en domkraft för att stödja motorn när du skapar ett visst utrymme för att byta kamremmen.
2

Ta bort den inre stänkskyddet, kylvätskebehållaren, höger motorfäste och fäste, tillbehöret bälten, omfattar vevaxelremskivan bolt, vevaxelremskivan och kamremmen att göra plats för att manövrera när du byter kamrem. Den inre stänkskydd är en lätt och flexibel plast som kan vikas undan och hålls på plats bakom bromsok skivbroms. De tre plast popnitar kan tas bort genom att placera fingrarna bakom stänkskyddet bredvid nitarna och dra försiktigt. Placera ett uppsamlingskärl under motorn och skruva isär kylvätskebehållaren från motorrummet. Lossa slangen kylvätskebehållaren ansluter behållaren till kylaren.
3

Sätt vevaxel bulten i vevaxeldrevet och vrid motorn medurs för att rikta in markeringarna på vevaxeldrevet och blocket . Båda cam dreven har ett märke på den yttre kanten och dessa ska ligga mot varandra horisontellt.
4

ta bort den automatiska spännaren bultar och spännaren. Detta kommer att låta dig ta bort kamremmen.
5

Sätt den automatiska spännaren i ett skruvstäd och mycket långsamt komprimera staven tillbaka in i cylindern. Installera en saxsprint genom hålen i cylindern för att hålla stången från att sträcka sig under installationen. Håll sträckaren i upprätt läge så att det inte blir luft i den.
6

Montera kamremmen på veven drevet, då över vattenpumpen till dagdrivare, över höger kamdrev och över den vänstra kamdrev och slutligen genom spännaren. Se till att alla justeringsmarkeringarna är uppradade och installera spännaren och skruvarna och dra ner dem. Dra ut sprinten ur spännaren och låt spännaren att förlänga. Detta kommer att utöva påtryckningar på spännaren, vilket i sin tur kommer att tillämpa spänning till bandet.
7

Kontrollera inriktningen markerar en gång och vrid motorn runt medurs två varv och se inställningsmärkena fortfarande linje upp och att det inte finns något motstånd när den vänds. Dra åt spännare skruven till 20 foot-pounds av vridmoment.
8

Demontera vevaxeln bulten och installera resten av komponenterna i omvänd ordningsföljd. När vevaxeln remskiva är monterad, vridmoment vevaxel bulten till 85 foot-pounds av vridmoment. Sänk bilen och fylla kylvätskebehållaren med kylvätska /frostskyddsmedel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129234.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.