Specifikationer för moment på en bult på en Volkswagen

Volkswagen, även känd som VW, grundades 1937 som en biltillverkare. Det har sedan dess spridit sina tillgångar, som producerar många motorer som det använder i sina bilar. Bolaget placerar sina motorer i alla sina fordon. Även om endast ett fåtal motorer är listade nedan, har företaget tillverkat mer än 40 motorer, har många av dem upphört eller ersatts. Topplock

I en motor, sitter topplocket, även känt som huvudet, ovanpå cylindrarna på cylinderblocket. Apparaten består av en plattform som innehåller ventiler och tändstift.
Torque

Vridmoment avser den kraft som krävs för att rotera ett objekt, i detta fall en mutter eller en bult, kring en axel eller svänga. Du kan se det som en twist. Vissa komponenter, främst i form av topplocket, utnyttjar en spiralformad sekvensering för åtdragning. För denna sekvens, börja vridmoment med centrum-mest bult och arbeta utåt i båda riktningarna jämnt. Om det finns flera steg, vridmoment alla bultarna till det första kravet, då vridmoment alla skruvarna i samma ordning till nästa moment kravet. Vänta ca 15 minuter mellan varje steg för att bultarna att sträcka och bosätta innan mer vridmoment.
1.8L S4

topplocket i VW: s 1,8 L motor kräver tre steg för att få 30 foot-pounds av vridmoment för att fästa till motorblocket, det spelar ingen roll vad dessa åtgärder är, så länge de inte är desamma. 10mm bultarna på avgasgrenröret fäster topplocket med 30 foot-pounds av vridmoment, 8mm muttrar fäster med 18 foot-pounds. Insugningsröret i multi-port bränsleinsprutning 1.8L motorn kräver 18 foot-pounds av vridmoment för att fästa till topplocket, i single-port insprutning motor och turbomotor, krävs det 7 foot-pounds
<. br>
2.8L V6

VW: s 2.8L V6 motor, fäster topplocket till motorblocket först med 30 foot-pounds av vridmoment, därefter med 44 foot-pounds. Både avgasgrenröret och insugningsröret kräver 18 foot-pounds av vridmoment för att gå ordentligt med topplocket.
2.0L S4

topplocket i 2.0 L S4 motorn fäster motorblocket först med 30 foot-pounds av vridmoment, därefter med 44 foot-pounds. Avgasgrenröret bultar i cylinderhuvudet med 18 fot-pounds vridmoment. Insugningsröret i multi-port bränsleinsprutning 2.0L motorn kräver 18 foot-pounds av vridmoment, och insugningsröret i single-point injicera motorn kräver 7 foot-pounds av vridmoment för att fästa med topplocket.

Addera .from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129226.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.