454 Ventilkåpa Vridmoment specifikation

Chevrolet började producera sin big-block motor serien under 1950 och 1960. Den vanligaste big-block som Chevrolet tillverkade var 454. Denna motor användes i bilar fram till 1974, varefter den placerades enbart i Chevrolet lastbilar, som Suburban och C10. Den 454 har använts i olika former åtminstone fram till 1996. För att säkerställa motorns stabilitet, måste motorn bultar dras åt eller skruvas ner till vissa specifikationer som fastställts av tillverkaren. Ventilkåpa

I en förbränningsmotor, finns en serie av cylindrar som hus en rörlig ring-och-kolvaggregatet. Inom cylinderblocket är ventiler, inklusive tallriksventiler, som öppnar och stänger inlopps-och avgasportarna inuti cylinderhuvudet. Ventilkåpor är ansvariga för att täcka dessa ventiler för att förhindra skador på motorn.
Torque

Vridmoment avser den kraft som krävs för att rotera ett objekt, i detta fall en mutter eller en bult, kring en axel eller svänga. Du kan se det som en twist. En motortillverkare sätter specifikationer för dess komponenter, såsom vridmoment specifikationer, som uttrycks i foot-pounds. För att säkerställa motorns stabilitet, måste motorn bultar dras åt eller skruvas ner till en viss vikt specifikation enligt tillverkarens anvisningar.
Specifikationer

I denna big-block motor , ventilkåpan kräver 4,17 fot-pounds vridmoment att gå ordentligt med cylinderhuvudet. Topplocket fäster på motorblocket med 80 foot-pounds av vridmoment.

Grenröret kräver 20 foot-pounds av vridmoment och insugningsröret kräver 30 foot-pounds av vridmoment på bultar till topplocket. Vipparmen stud, som överför radiell rörelse för att öppna tallriksventilen, fäster topplocket med 50 foot-pounds av vridmoment.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129220.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.