Åtdragningsmomentspecifikationer för 1998 Ford Explorer Heads

Ford introducerade Explorer, en mid-size SUV 1991. Sedan dess har Explorer varit landets mest sålda SUV och tredje mest populära fordon totalt. År 1996 introducerade Ford i Explorer en valfri 5,0-liters V-8 motor, vilket ökar bilens popularitet. Mest Explorers 1998 presenterade en 5,0-liters V-8 motor. Topplocket på motorblocket

topplocket i 1998 års Ford Explorer kräver tre steg för att fästa ordentligt med motorblocket: först till 45 foot-pounds av vridmoment, sedan till 55 mul-pounds och slutligen till 70 foot-pounds. Dessa åtgärder måste tillämpas i en spiralformad sekvens.

Börja med den mellersta skruven eller skruvarna och arbeta utåt i båda riktningarna så vridmomentet anbringas på båda sidor av komponenten jämnt. Tillämpa de första 45 foot-pounds av vridmoment till alla bultar i en spiralformad sekvens, sedan tillämpa det andra steget till bultarna i exakt samma ordning, och så vidare. Vänta ca 15 minuter mellan varje steg för att ge bultarna tid att stretcha och lösa innan tillämpningen av mer vridmoment.
Engine Block

I 5,0-liters V- 8 motor, kräver vevaxeln tre steg för att gå med motorblocket: först till 22 foot-pounds av vridmoment, sedan till 44 foot-pounds och slutligen till 65 foot-pounds. Oljetråget fäster på motorblocket med 10 foot-pounds av vridmoment och oljepumpen fäster med 25 foot-pounds. Tryckplattan och motorblocket bult tillsammans med 8 fot-pounds av vridmoment. De vatten-pump-till-motor-blocket bultar kräver 13,5 foot-pounds av vridmoment.
Vevaxel

vevstaken kräver 22 foot-pounds av vridmoment för att gå ordentligt med vevaxeln. Svänghjulet och vevaxel bultar får 80 foot-pounds av vridmoment. Svängningsdämparen eller hubb kräver 80 foot-pounds av vridmoment för att gå ordentligt med vevaxeln.
Övriga specifikationer

insugningsröret fäster topplocket i tre steg : först till 12 foot-pounds av vridmoment, sedan till 20 foot-pounds och slutligen till 22 foot-pounds. Tryckplattan kräver 35 foot-pounds av vridmoment för att gå till svänghjulet. Motorns termostathuset fäster insugningsröret med 13,5 foot-pounds av vridmoment. Ventilen-cover-till-cylinder-huvudet bultar får 4 mul-pounds av vridmoment.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129217.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.