400 SB Chevy CID specifikation

Den 400-kubik-tums deplacement motorn är en medlem av Chevrolets small block motorfamilj, som inleddes 1955. Chevy tillverkat den här 6,6-liters V8 från 1970 fram till 1981. Denna speciella motorn placerades i personbilar fram till 1976 och var populär med cirkel-track åkare. Den hade ett hål med 4.125 inches och en stroke på 3,75 inches. Topplocket på motorblocket

Topplocksskruvarna kräver tre steg för att bulten är ordentligt till motorblocket: de måste först dras åt till 25 pund-fötter, sedan till 45 pund-fötter, och slutligen till £ 65-fötter. Detta moment måste tillämpas i en spiralformad sekvens, vilket betyder att du börjar vridmoment med mitten bulten och arbeta utåt i båda riktningarna, vilket garanterar vridmoment anbringas på ett balanserat sätt. Applicera det första steget till alla bultar, sedan använda det andra steget i exakt samma ordning, och så vidare. Vänta 15 minuter mellan varje steg för att ge bultarna tid att sträcka ut och bosätta sig innan mer vridmoment.
Engine Block

I 6,6-liters Chevy small block motor, bell bostäder bult i motorblocket har 30 pund fötter vridmoment. De yttre skruvarna på vevaxeln kräver £ 65-fot av vridmoment för att fästa med motorblocket, resterande vevaxeln bultarna kräver tre steg för att dras åt ordentligt: ​​först till 25 pund-fötter, sedan till 50 pund-fötter, slutligen till £ 75 -fötter. Distributören-clamp-till-motor-blocket bultar att kräva 20 pund fötter vridmoment. Motorfästet får £ 35-fot av vridmoment för att gå ordentligt med motorblocket.
Vevaxel

11/32-inch bultar i anslutande stång kräver £ 35-fot av vridmoment, 3/8-tums bultar kräver £ 45-fötter, och de 7/16-inch bultarna kräver £ 75-fötter att gå med vevaxeln. Svänghjulet och vevaxel bultar kräver £ 60-fot av vridmoment. Remskivan fäster veven har 30 pund fötter vridmoment. Svängningsdämparen bultarna till vevaxeln med 60 pund fötter vridmoment.
Övriga specifikationer

att förhindra läckage, mottar oljetråget drain pluggen 20 pund fötter vridmoment. Avgasgrenröret krävs 20 pund-fötter, och insugningsröret kräver £ 33-fot av vridmoment för att gå ordentligt med topplocket. Motorns kamkedjan bultar till kamaxeln med minst 20 pund fötter vridmoment. Ventilen-cover-till-cylinder-huvudet bultar får 5 pund-fot.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129210.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.