Hur byta lampor på en Dashboard

Din bilens instrumentbräda använder många små lampor som lyser all information som visas på tavlan. Dessa lampor är viktigt av många skäl, allt från den enkla (lysande din hastighetsmätare) till allvarliga (motorns varningslampor). Om en eller flera glödlampor på instrumentbrädan bränns ut, ersätta dem är nödvändigt. Det tar vanligtvis lite tid eller ansträngning. Saker du behöver
stjärnskruvmejsel
Bulb fett
Bil manuell
Visa fler instruktioner
1

Rådgör bilens bruksanvisning för att hitta den specifika ersättningslampa du kommer att behöva köpa. Lökar skiljer sig i effekt och konstruktion.
2

Läs ditt fordons bruksanvisning för att avgöra hur man får till de glödlampor. I de flesta fordon, kommer detta att kräva att ta bort plasten fronten som täcker lamporna. En stjärnskruvmejsel bör användas för att avlägsna eventuella skruvar som håller den på plats. Andra fordon kräver lite mer armbåge fett, instruera dig att ta en större del av instrumentpanelen. För att komma till glödlampor, scanna instrumentpanelen för ytterligare skruvar du måste ta bort. Placera skruvarna åt sidan.
3

Koppla den elektriska kontakten som driver lamporna så att du kan dra kluster av glödlampor ut inifrån instrumentbrädan.
4 < p> Bestäm hur du tar bort den utbrända lampan genom att studera ersättningslampa. Om basen av ersättningslampa presenterar två metallklämmor på botten och är rund, kommer den gamla glödlampan tas bort genom att klämma ihop bitarna och vrida lampan tills den hoppar ur hållaren, du kanske måste trycka lite för att styra den ut. Om ny glödlampa har en fyrkantig, platt ände, nypa och dra den rakt ut från uttaget.
5

Applicera en liten mängd fett på kontakten på ersättningslampa för att hjälpa till att hålla fukten ur uttaget. Detta kommer att skära ned på korrosion. För att installera den nya glödlampan, tryck in den i uttaget i motsatt riktning du drog den gamla ut. Om du var tvungen att stänga den gamla lampan när du tar bort den, vrid den nya i motsatt riktning för att säkerställa att den är på plats.
6

Anslut den elektriska kontakten ihop och flytta bitar frontpanel tillbaka på plats. Skruva instrumentbrädan igen ordentligt med skruvarna du tog bort tidigare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129193.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.