4,3 Intake Åtdragningsmomentspecifikationer

en motors inloppsrör distribuera en förbränningsblandning eller luften jämnt till varje inloppsport i cylinderhuvudena. Denna fördelning är nödvändig för att maximera prestanda och effektivitet hos motorn. Denna komponent fungerar också som ett fäste för spjällhuset, förgasare, bränsleinsprutning och andra motorkomponenter. Om insugningsröret ansluter dessa komponenter, bultarna har specifika åtdragningsmoment. Torque

Vridmoment avser den kraft som krävs för att rotera ett objekt, i detta fall en mutter eller en bult, kring en axel eller svänga. Du kan se det som en twist.

Vissa komponenter, främst i form av topplocket, utnyttjar en spiralformad sekvensering för åtdragning. För denna sekvens, börja vridmoment med centrum-mest bult och arbeta utåt i båda riktningarna jämnt. Om det finns flera steg, vridmoment alla bultarna till det första kravet, sedan vridmoment alla skruvarna i samma ordning till den andra kravet, och så vidare. Vänta ca 15 minuter mellan varje steg för att bultarna att sträcka och bosätta innan mer vridmoment. Addera Ford 260 CID

Ford bygger en 4,3-liters motor som förskjuter 260 cubic inches. Den insugsgrenröret till denna motor bultar till cylinderhuvudet med tre steg: först till 12 fot-pounds vridmoment, sedan till 20 foot-pounds, sedan till 22 fot-pounds. Applicera dessa steg i en spiralformad sekvens.

Termostathuset kräver 8 foot-pounds av vridmoment för att gå ordentligt med insugningsröret.
GM 262 CID

GM gör en 4,3-liters som förskjuter 262 cubic inches. I denna lilla-block motor, insugningsröret bultarna till topplocket med 33 foot-pounds av vridmoment.

Förgasaren skruvarna till insugningsröret med 7.5 mul-pounds av vridmoment. Motorn temperatursensor kräver 20 foot-pounds av vridmoment för att gå ordentligt med insugningsröret. Termostat-hus-till-intag-grenrörsbultarna kräver 30 foot-pounds av vridmoment. Addera GM 365 CID

GM gör också en 4,3-liters motor som förskjuter 265 cubic inches. Insugningsröret fäster topplocket i denna motor med 33 foot-pounds av vridmoment.

Förgasaren bultar får 7.5 mul-pounds av vridmoment för att fästa till insugningsröret. Motorns temperaturgivare i denna lilla-block motor kräver 20 foot-pounds av vridmoment för att gå med i insugningsröret. Termostathuset bultarna till insugningsröret med 30 foot-pounds av vridmoment.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129188.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.