Hur man kan förbättra MPG på en Jeep XJ

Jeep Cherokee XJ tillverkades mellan 1984 och 2001 innan de gick i pension. Fordonet kom lager med flera olika motoralternativ, däribland den populära 4-liters sexcylindrig motor. XJ är typiskt för de flesta sport-utility fordon som det finns i en fyrhjulsdriven eller tvåhjulsdrift. Den gas körsträcka för XJ, som med de flesta stadsjeepar, lämnar lite att önska. Den körsträcka kommer att ligga mellan 15 och 28 miles per gallon beroende på motorstorlek, fordonstyp och fordonets ålder. Förbättra gas körsträcka är enkel. Saker du behöver
kick-flow luftfilter
Platina eller iridium tändstift
Skruvmejsel
Hylsnyckel
Tändstiftshylsa
Förgasare renare
Motor
oljetillsats Hög körsträcka eller syntetisk motorolja
Visa fler instruktioner
1

Ersätt den befintliga luftfilter med ett högt flöde livstid luftfilter, tillgänglig från alla Biltema. De flesta luftfilter på Cherokee avlägsnas med hjälp av en skruvmejsel för att ta bort skruvarna på luftfilterhuset. Det nya luftfiltret glider på plats precis som filter stock luft. Sätt tillbaka luftfiltret inneslutningskåpan och säkra fästskruvarna.
2

Ta bort och ersätt varje tändstift en i taget med en platina eller iridium tändstift. Double-headed platina pluggar finns att öka frekvensen och effektiviteten av gnistan som går in i motorn. Detta förbättrar gas körsträcka. Koppla bort tändkabeln från pluggen, sätter tändstiftshylsa ansluten till en hylsnyckel i tändstiftshålet och skruva loss den gamla kontakten. Sätt i den nya kontakten i hålet och dra ut kontakten nedåt. Byt tändstift tråd och upprepa processen för nästa tändstiftet. Addera 3

Rengör bränsleinsprutarna. Ta bilen till en professionell butik för motorer med elektronisk bränsleinsprutning för en injektor rengöring. Du kan ta bort luftfiltret bostäder på förgasarmotorer och spraya förgasare renare i de öppna portarna på förgasaren med fordonet körs. Spraya förgasaren i 10-sekunders sprutar samtidigt varva med motorn. Fortsätt tills motorn låter mer stabil vid tomgång.
4

Ta bilen till ett glidmedel butik för ett oljebyte var 3000 miles eller mer. Har butiken använder en syntetisk eller hög körsträcka olja med en olja tillsats inriktad på att bibehålla och reparera motorn sälar.
5

Håll däcken luftade upp enligt fabrikens specifikationer. De flesta Jeep XJS ringa under 35 pounds per kvadrattum (PPI) för däcktryck.
6

Ta bilen till en automatisk verkstad för att få OBD-systemet (On-Board Diagnostic) läste för eventuella fel koder. Felkoder kommer att indikera att ett fordon sensor inte fungerar, vilket kan orsaka att din gas körsträcka öka. Har butiken byt ut skadade sensorer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129187.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.