Typisk generatorns kablar

Generatorer producerar el för att driva elektriska apparater och för att ladda batterierna. Spänning och ampere varierar, beroende på typ och dess syfte, men bil generatorer är vanligtvis 13 och 15 volt och producera mellan 50 och 100 ampere. Vissa moderna generatorer har endast en tråd som alla externa funktioner är inrymda i generatorn och, eftersom generatorn är fäst vid bilens motor, ger detta marken krets. Men de flesta generatorer har tre eller fyra terminaler som ledningar ansluter till. Kontroll typisk generatorns kablar är en måttligt lätt uppgift. Saker du behöver
Ficklampa
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera din generator för att hitta antalet terminaler har. Det är typiskt sannolikt att vara tre, men inte mer än fyra. Du kanske tycker att det är lättare att använda en ficklampa om du tittar på generatorn i bilen.
2

Leta terminalen på märkta generatorn "B", "Bat" eller "Pos." Alla generatorer har denna terminal. Tråden som ansluter till den är röd och går till batteriet. Det är en kraftig tråd som det har att bära hög ström.
3

Hitta terminalen på generatorn märkt "Neg", "F" eller "Fält". Detta är jordanslutningen. Typiska generatorer har denna terminal även om vissa generatorer inte eftersom de är jordade direkt till motorn. Tråden som ansluter till denna terminal är svart och den andra änden fäster vid en metalldel på bilen.
4

Kontrollera om din generator har en terminal märkt "Ign" eller "L." Terminalen är mindre än de två föregående. Tråden som fäster vid denna terminal kan variera i färg och den andra änden går till tändningen och /eller varningar instrumentbrädan systemet. Mest typiska generatorer har denna kabelanslutning.
5

Kontrollera om du har en fjärde anslutning på generatorn. Den fjärde anslutning används för att tråd mellan generatorn och spänningsregulator. Märkning är inkonsekvent, men är ofta "S". Om du har en fjärde terminal är det för spänningsregulator. Regulatorn säkerställer att, trots att hastigheten generatorns spins och ampere som den producerar, är spänningen justeras för att behålla mellan 13 och 15 volt. Moderna generatorer har inbyggd spänningsregulatorer så du inte kan hitta denna anslutning.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129164.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.