2006 Chevrolet 5.3 Head åtdragningsmoment specifikation

Den 5,3-liters V-8 motorn är en medlem av Chevrolets Vortec motorfamilj. Denna motor skapar en virvel inuti dess förbränningskammare, vilket mer grundligt blandar luften och bränsleblandningen. De 5,3-liters versioner kan producera någonstans mellan 285 och 305 hästkrafter och mellan 325 och 335 foot-pounds av vridmoment. Dessa motorer är placerade i sådana fordon som Avalanche och Tahoe. Om du vill fästa eller dra åt motorns bultar, bör du känna till rätt moment specifikationer. Topplock

en motor topplocket, även känt som huvudet, sitter ovanpå cylindrarna på cylinderblocket. Apparaten består av en plattform som innehåller ventiler och tändstift.
Topplocket på motorblocket

2006 5,3-liters motor, inte alla av topplocket bultarna har samma vridmoment specifikationerna. De fyra ändkolvar förbinder topplocket till motorblocket kräver 100 foot-pounds av vridmoment. Alla andra bultar som förenar de två komponenterna kräver 95 foot-pounds av vridmoment för att fästa ordentligt.
Övriga specifikationer

Både avgasgrenröret och insugningsröret kräver 40 fot-pounds vridmoment på bultar till cylinderhuvudet. Vipparmen bultar till topplocket med 55 foot-pounds av vridmoment. Tändstiftet kräver 15 foot-pounds att fästa på topplocket. De dragkraft-platta-till-cylinder-huvudet bultar kräver 15 foot-pounds av vridmoment. Ventilkåpan och topplocket förenas med 8 foot-pounds av vridmoment.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129157.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.