Hur kan man kontrollera motormätare

Att köra din bil är en enkel match när motorn är i funktionsdugligt skick. Men minuten finns en clunk, en stamma eller en "boing" som du inte kan identifiera kan det bli jobbigt. Att veta hur man läser och tolkar informationen på din bils instrumentbräda mätare kan hjälpa dig till problemet och hålla din utbetalning till ett minimum. Instruktioner
1

Kontrollera din hastighetsmätare för att avgöra hur snabbt du reser. Hastighetsmätare använder elektriska sensorer för att mäta hastigheten dina hjul vänder. Familjen Bildelar hemsida säger "om däcken är större i diameter än den ursprungliga utrustningen, kommer hastighetsmätaren läsa att ni kommer långsammare än du egentligen är." Många hastighetsmätare kommer att visa din resa hastighet i båda miles per timme (mph) och kilometer per timme (kph). Bilar tillverkade utanför USA kommer ofta visa kph som de större siffror. Digital hastighetsmätare visar bara ett nummer för din hastighet. De flesta kommer att ha en möjlighet att växla mellan mph och kph.
2

Kontrollera din bränslemätare för att ange hur mycket gas du har kvar i din bensintank. De flesta bränslemätare är utformade för att läsa felaktigt att ge intryck av att bilen blir bättre gas körsträcka. När du fyller upp, kommer indikatorn sväva länge runt fullt sedan långsamt sjunka till tre fjärdedelar full, och sedan släppa i snabbare takt till en fjärdedel fullt. När bränslemätaren är på "E" (Tom), har du faktiskt ungefär 1 gallon gas i tanken för att ge dig tid att köra till en bensinstation och tanka.
3

Kontrollera din varvräknare för att avgöra hur snabbt motorn roterar i varv per minut (rpm). Inte ofta används i bilar med automatisk växellåda, är det varvräknare mest användbar för vanliga sändningar för att indikera när att växla för bästa acceleration och bränsleekonomi. Multiplicera det nummer som anges (1, 2, 3 och så vidare) genom 1000 för att bestämma motorns faktiska rpm, vilket för de flesta icke-racerbilar toppar ut på 5000 rpm. Motorn ska gå på tomgång ca 700 till 1000 rpm när det är varmt. Någon mindre, och det kommer ständigt stanna vid tomgång.
4

Kontrollera din temperaturmätare för att bestämma temperaturen i motorns kylvätska, anges vanligen som vanligt, kallt eller varmt. Temperaturen bör stanna det normala intervallet, såvida, till exempel, är bilen på tomgång under långa perioder i tung trafik eller under mycket varmt väder, då överhettning kan uppstå. Om temperaturen förblir i det heta området (över 210 ° F för mätare som anger grader), eller om kontrollampan tänds, dra över omedelbart och stänga av motorn för att låta den svalna. Om temperaturmätaren stiger när du kör upp genom ett bergspass, stäng av luftkonditioneringen. Om det fortsätter att stiga, rulla ner dina fönster och slå på värmen för fullt
5

Kontrollera din mätare oljetryck -. Mätt i pounds per kvadrattum (psi) - för att garantera din motor är att få rätt mängd smörjmedel, vilket bör vara cirka 30 till 40 psi. Om en varningslampa visar att oljetrycket är farligt låg, kontrollera oljenivån omedelbart och lägg till det som är nödvändigt. Köra bilen på lågt oljetryck kan allvarligt skada bilens motor.
6

Kontrollera din voltmeter till att fastställa din bils elektriska laddning hälsa. De flesta bilar har en 12-volts elsystem, så om batteriet är fulladdat och motorn är igång, bör din voltmeter läsa mellan 14 och 14,5 volt. Om voltmetern lyder under 12,5, kan det tyda på ett utarmande batteri, medan över 14,5 kan tyda på en överladdning tillstånd.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129137.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.