Hur fungerar Opti - Spark Arbete?

En distributör hänvisar till en enhet i en förbränningsmotor tändsystem som styr spänningen från tändspolen till tändstift i rätt tändföljd . Opti - Spark är en typ av tändningsfördelare som används i vissa motorkonstruktioner . Definition

Opti - Spark , designad av General Motors , är ett optiskt aktiverat tändningsfördelare anordning som används på GM L99 , LT4 och LT1 motorer . Opti - Spark brukar monteras på framsidan av motorn bakom , eller under , vattenpumpen .
Funktion

Opti - Sparks består av en hög spänning lock och rotor sektion och en låg spänning optisk avsnitt . Den optiska delen innehåller en skiva med 360 - graders slots , representant för 360 graders rotation från veven . Ett öga enhet som kallas en laser riktar en stråle vid disken och läser pulser som produceras som slots passerar genom strålen . Dessa pulser tt av locket och motordelen , och används för att styra tidpunkten för både bränslespridare och gnistor .
Frågor

Opti - Sparks är ofta utsatta för fukt källor på grund av sin placering . Biltvättar som inkluderar en vagn tvätt kan blötlägga Opti - Spark , när du kör genom höga vattenförhållanden kan orsaka Opti - Spark att dränka helt . Fukt uppbyggd på Opti - Spark kan orsaka inre komponenter till rost och misslyckas .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129126.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.