Vad händer om min bil kör slut på gas?

När din bil får slut på gas, är det ofta vid sämsta tiden och troligen i ett besvärligt läge. Många förare är skyldiga förbi macken när de har bråttom att komma dit de är på väg och tänker, "jag kan göra det." Men det är alltid bättre att vara säker än ledsen. Auto Resultat

Generellt slut på gas kommer inte att orsaka några problem med din bil. Det är dock möjligt att din bränslepump kan misslyckas på grund av att köra slut på bränsle. Utan bränsle kör till pumpen kan pumpen kärvar. Som en försiktighetsåtgärd, slå av tändningen så fort du inser att du kör slut på gas.
Försiktighetsåtgärder

Som en allmän regel bör du ha minst en fjärdedel av en tank i bilen hela tiden för att undvika att köra ut. Om du har en låg bränslemätare på din bil, lyssna sin varning. Varningen bör inte tjäna som enbart ett förslag som du kan behöva för att tanka upp snart. Om du får tillräckligt låg på bränsle för låg bränsle varningslampa att komma på, gör din nästa stopp på macken.
Safety
p Om du slut på bränsle, dra bort till sidan av vägen och slå på dina varningsblinkers. Om du är på en upptagen highway, stanna i bilen. Om du har en mobiltelefon, ringa en vän eller familjemedlem om hjälp. Om du blir kontaktad medan i bilen, rulla ner fönstret precis tillräckligt för att samtala med den person som kontaktade dig. Om du är i en trygg och välbekant område, kan du gå till närmaste bensinstation för att tanka.
Vägassistans
p Om du är en medlem av AAA eller liknande organ som erbjuder vägassistans, kan du omfattas av planen för att få bränsle levereras till dig för en nominell avgift.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129112.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.