Så här kontrollerar Utväxling i en bakre ände

Den påkörning utväxling beskriver förhållandet mellan drevet ( växeln fästs vid motorn ) och ringhjulet ( växeln fäst till hjulen) . Detta förhållande bestämmer om en växel är bättre lämpad för vridmoment eller varvtal , den förra används för acceleration , bogsering och klättring uppför backar medan den senare används för cruising på den öppna vägen . Detta är anledningen till högre växlar tenderar att ha ett lägre förhållande. Lägre , high - utväxlingskugghjul används för att få fart , och högre , låg - utväxlingskugghjul används bara för att behålla den . För att testa denna teori , prova golv din gaspedalen när du är på femte växeln , du kommer inte få mycket fart alls , men du kommer inte att använda mycket gas heller . Instruktioner
1

Räkna antalet kuggar i drevet , som kommer att knytas till din motorns vevaxel .
2

Räkna antalet kuggar i kuggkransen vars ratio du beräknar . Detta redskap kommer att bli en av de fyra eller fem växlar i din sändning .
3

Dela antalet kuggar i kuggkransen med antalet kuggar på drevet . Så om krondrevet har 30 kuggar och kugghjulet har 10 tänder, är förhållandet 03:01 . För varje en gång krondrevet snurrar, har drevet att snurra tre gånger. Kuggkransen har lika mycket makt , men inte snurra så snabbt , alltså omvandla energin från drevet hastighet i vridmoment .

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129110.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.