Min '94 Honda Civic startar inte

När Honda först debuterade i USA, var Civic en av tre fordon i sitt sortiment. Den Civic introducerades 1972 som en coupé och sedan som en tre-dörrars halvkombi samma år. Om din Honda Civic inte startar, kan det vara en frustrerande upplevelse. Eftersom det inte finns några kända påminner för 1994 Civic som skulle påverka uppstart, är problemet troligen ett grundpris. Testa potentiella problem kommer bättre hjälpa dig att avgöra om det är en helg gör-det-själv-projekt eller en bättre lämnas till proffs. Saker du behöver
burk kolsyrad läsk
Stålborste
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven på din Civic och lokalisera tändstift på framsidan av motorn. Ta en tändkabeln från tändstiftet och peka den till en metallyta. Har en assistent startförsök Civic. Håll utkik efter en liten blå gnista. Ingen gnista betyder att motorn inte att tända ordentligt. Du kommer att behöva byta tändstift.
2

Kontrollera anslutningarna till batteriet för att se till att de är täta och fria från korrosion. Om lös, dra åt dem med en skiftnyckel. Om anslutningarna är korroderade, häll en burk kolsyrad läsk över terminalerna och använd en stålborste för att försiktigt ta bort eventuell korrosion.
3

Lås Civic. 1994 Civic är utrustad med en säkerhetsfunktion som låser upp när någon försöker vrida ratten utan nyckel. Om ratten är låst, kommer du inte att kunna starta bilen. Låsa upp den genom att vrida nyckeln i tändningslåset till läge "ON". Vrid sida ratten till sida samtidigt vicka nyckeln. Om detta inte fungerar, dra ur nyckeln och sätt tillbaka den. Flytta bilen ur parken till frekvensomriktaren. Vrid ratten samtidigt som du vrider nyckeln.
4

Vrid nyckeln i tändningslåset för att starta bilen och lyssna efter alla ljud. Inget ljud indikerar ett problem med tändningslåset. Klickande ljud indikerar en förrätt problem. Om du hör eller känner en knackar buller, är bränsleledningen, pump eller filter troligen problemet. Honda rekommenderar att bränslefiltret bytas var 30.000 miles. Om du inte har gjort detta, kan bränslefiltret vara igensatt, och gas kan strömma genom systemet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129082.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.