Hur man fixar en igensatt Insprutare

Bränsleinsprutaren hjälper din bil smidigt genom att blanda bensin med luft. Bränsleinjektorn introducerades på 1980-talet och har sedan dess blivit en viktig del av bilmotorer. Men precis som andra bildelar, bränslespridare har sina egna brister och bli felaktig. Bränsleinjektorer kan bli igensatta när gas ångorna stelna på dess yta. För att åtgärda detta, måste du ta bort insprutare och rengör det. Saker du behöver
Bränsleinsprutare rengöringssats
Skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Håll bränslepumpen och koppla det att koppla upp returledningen för bränsle. Koppla ur pumpen genom att släppa bränsletrycket nära bränsle rutan på bilen samt bränsle-pump säkring. Håll pumpen påslagen samtidigt frigöra. Dra säkringen till full återställning av pumpen. Låt bränsle som skall återföras till tanken efter urkoppling av pumpen.
2

Koppla tryckregulator och anslut rengöringskit till bränsleinloppsröret hamn. Tryckregulatorn hänvisar till ventilen nära den T-liknande tryckjustering handtag. Detta används för att automatiskt stänga av gasen eller vätskeflödet i motorn. Du kan enkelt upptäcka bränsleskenan, vilket är ett rör som liknar en skena och används för att leverera bränsle till insprutarna. Addera 3

Avlägsna tanklocket genom att skruva loss den med händerna . Detta kommer att förhindra risken för att bygga upp övertryck i bränslesystemet. Stäng av bränslepumpen och kontrollera det två gånger genom att kontrollera tändningen för att se om det kan fortfarande vara påslagen. Din bil ska inte börja eftersom pumpen har stängts av.
4

Läs i manualen till din bil för att fastställa rätt bränsletryck medan du fixa insprutare. Trycket kommer att förändras när du gör rensning, eftersom luften kan passera mer fritt medan smutsen inuti injektorn kommer att tas ut. Du kommer att se information bränsletrycket på mätaren nära bränslepumpen.
5

Öppna ventilen finns i slutet av din insprutare rengöringssats vänta tills du har möjlighet att få den rätta behandlingen bränsletrycket för bilen.
6

Slå på bränslepumpen och starta bilen. Låt den gå i minst 5 minuter. Ställ sin switch bränslepump till standardinställningen eller normala driftläge.
7

tillbaka tanklocket och ta ut injektorn rengöringssats, och anslut den till din tryckregulator. Ta ut hela raden bränsle retur och installera bränslepumpen genom att vända stegen dess avlägsnande.
8

Slå på din bil motor och låt den gå tills lösningsmedlet behållaren är helt tom och motorn stänger av sig själv.
9

Vrid motorn igen och placera din skruvmejsel på dina bränslespridare. Om du hör snabbt klicka ljud, innebär detta att injektionsmissbrukare inte längre igensatta.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129074.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.