Hur Streamline en Mini Cooper för High MPG

Förbättra gas körsträcka är alltid ett bekymmer för förare. Öka miles per gallon (mpg) ett fordon får är den metod genom vilken gas körsträcka förbättras. Mini Cooper ägare är också sysslar med gas körsträcka, och är därför intresserad av att öka MPG av sina fordon. Stock Mini Coopers får över genomsnittet gas körsträcka, så ökar MPG i dessa fordon kan vara en utmaning. Dock är förbättringen möjligt om ägaren tar hand att göra korrekt underhåll. Saker du behöver
ringtryckmätaren
Air kompressor
Visa fler instruktioner
Kontrollera och pumpa däcken vid behov
1

Kontrollera däcktrycket med ringtryckmätare. Rätt tryck kommer att listas på däcket. Kontrollera alla fyra däcken.
2 p Om låg, använd kompressor för att pumpa luft i däcket. Inte över-pumpa upp däcket, eftersom detta kan orsaka problem i hanteringen av bilen. För varje 10 pounds av för lågt lufttryck, förlorar en bil 4 procent i bränsleekonomi. Addera 3

Kontrollera däcktrycket efter förändringar i temperatur. Under vintern kan inflationen av däck krävas som en 10 graders Fahrenheit temperaturfall resulterar i 1 kilo förlorade trycket i varje däck.
Komplett Regelbundet underhåll
4

Kontrollera luftfiltret för smuts och förändras efter behov. Air filter rekommenderas att bytas ut var sjätte månad, men helst skulle bytas oftare. Smuts i luftfilter kan orsaka strypning och minskning i MPG.
5

Byt olja regelbundet. Mini Cooper är annorlunda än de flesta fordon i att samma olja används i transmissionen och motorn, så se till att oljan som används är lätta i vikt (5W30, till exempel). Mini Cooper kräver mer regelbundna oljebyten för denna anledning. Oljebyten är viktigt att bränsleekonomin är maximerad och försenar kan orsaka en minskning i MPG.
6

Komplett regelbunden tune-ups och annat underhåll som krävs. Äldre Mini Coopers kräver tune-ups oftare än nya. Se till att denna sker på schemat eftersom detta påverkar gas körsträcka.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129066.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.