Hur man tar bort fukt från en strålkastare

Fukt i bilens strålkastare kan göra dem verkar dimmig, påverkar ljusstyrkan på lamporna. När kondens samlas bakom Strålkastarglas, kan det minska synligheten på natten, och med tiden kan orsaka skador som leder till behovet av att byta ut hela strålkastaren. Det är möjligt att ta bort fukt från bilens strålkastare i ditt eget garage. Beroende på vilken typ av fordon du äger, handlar det oftast några få enkla steg. Saker du behöver
Handduk
platt skruvmejsel
polermedel
Glasrengöringsmedel
Hårtork
Klar RTV silikon
Visa fler instruktioner

1

Öppna huven och ta bort bakstycket plattan av strålkastarens lins. Du kanske behöver använda en skruvmejsel för att bända upp plattan öppen. Vissa modeller av bilar kräver att du också tar bort stötfångaren för att ta bort strålkastarna. Kontrollera detta innan du börjar, och se till att du har möjlighet att ta bort stötfångaren själv.
2

Wiggle täckplattan försiktigt från sida till sida, för att dra bort det.

Billiga 3 Var försiktig när du tar bort glödlampan, gripa metallen slutet och inte glaset.

Avlägsna glödlampan men vara noga med att inte vidröra glaset på glödlampan, som oljor från er hand kommer att få den att brinna ut i förtid.
4

Koppla ledningarna från strålkastaren, och ta bort alla ringar eller klipp som kanske håller strålkastaren på plats.
5

bort strålkastaren. Försiktigt torka delar av strålkastare med en ren handduk, om du ser fukt. Detta inkluderar täckplåt, ledningar och clips eller ringar. Gnugga inte glödlampan torr. Låt det torka på egen hand.
6

Dra ut strålkastaren linsen. Vissa strålkastarglasen limmas på plats. Om så är fallet, använd en hårtork för att värma silikon lim (den mjuknar limmet), ta sedan bort objektivet.
7

Dry ur vatten på insidan av strålkastarens lins, och torka smuts och fett bort, med en ren handduk.
8

Applicera polermedel (köpt på en automatisk leverans butik) på objektivet, med en fuktig handduk. Polska efter skrubbning, men vara noga med att inte skada linsen.
9

Polish igen, med polermedel, tills linsen är ren.
10

Spray fönsterputs på linsen och torka bort med en torr handduk. Detta kommer att ta bort överblivna polerrester. Du kanske behöver ta i glaset behandlingen ett par gånger för att torka bort hela återstoden.
11

Torka Strålkastarglas, med en ren handduk.
12

Byt strålkastare linsen och anslut strålkastaren ledningar. Om du var tvungen att värma silikon för att avlägsna linsen, återanvända en sträng RTV silikon runt objektivet innan du byter. Du kan köpa silikon lim på en maskin eller automatisk leverans butik.
13

Ersätt och ringar eller klipp som du tog bort och sätta tillbaka täckplåten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129062.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.