Min 2001 PT Cruiser Motorn startar inte eller Kör

PT Cruiser var ursprungligen marknadsförs och gjorde som en halvkombi och kombi. Senare var det finns som kombi och halvkombi. Den version 2001 är en 1940-inspirerad fordon. När din Cruiser inte startar, kan det vara frustrerande. Att veta vad som kan vara fel kan hjälpa dig att avgöra om det är en enkel fix eller om en professionell bör kallas i. Instruktioner
1

Titta på batteriet på din PT Cruiser. Batteriet sitter under huven på din bil. Anslutningarna till plintarna på batteriet bör inte vara lös och bör inte ha några korrosion. Om lös, dra åt med en skiftnyckel för att säkerställa anslutningarna har så mycket kontakt med anslutningarna som möjligt. Om korrosion förekommer, häll en kolsyrad dryck över terminalerna och försiktigt skrubba med en stålborste.
2

Vrid tändningsnyckeln till "ON" läget, men starta inte bilen. Leta efter lampor på instrumentbrädan för att komma på. Om de inte gör det, kan ditt batteri vara dött eller dränerad och måste bytas eller laddas.
3

Ta en tändkabeln från PT Cruiser motor. Peka på tråden till en metall på motorn. Om det inte finns någon gnista, är PT Cruiser inte antändas ordentligt. Byt tändstift.
4

Vrid nyckeln för att starta bilen och lyssna efter alla ljud, eller brist på ljud från din motor. Inget ljud indikerar ett problem med din tändning. Ett klickande ljud innebär att du har en felaktig starter. En knackar ljud indikerar ett problem med ditt bränsle modul, vilket kan inkludera din bränsleledning, pump eller filter. Om du inte har bytt ut bränslefiltret, vilket rekommenderas att bytas var 30.000 miles, kan det orsaka att pumpen inte fungerar korrekt och bilen till stall och inte starta.
5

Kontrollera vätskenivån nivåer i din PT Cruiser. Avsaknaden av vätskor kan orsaka din motor till stall och din bil inte startar. Olja, transmissionsolja och kylvätska är alla viktiga att kolla. Kontroll av vätskor också kan varna dig för eventuella läckor i motorn. PT Cruiser tillverkare, Chrysler, rekommenderar att oljan bytas var 3000 miles och att andra vätskor bytas var 30.000 miles. Den 2007 PT Cruiser utfärdades en återkallelse på grund av bränsleledningen kontaktar luftkonditionering linjen och orsakar bränslet läcker. Om du misstänker att detta är ett problem på din PT, ring 800-853-1403 för mer information om hur du får din reparerad.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129056.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.