Huvudbromscylindern Specifikationer

Den Huvudbromscylinder apparat är en ny säkerhetsåtgärd som har antagits av de flesta biltillverkare. Kärnan filosofi om att använda ett bromssystem med två separata kretsar är att göra det möjligt för föraren att stanna fordonet, om än med större ansträngning, när en av kretsarna fallerar. Huvudcylindern är utrustad med en bromsvätskebehållaren och en varningslampa som utlöses när bromsvätskenivån minskar under en tröskel. Flera bilföretag använder bromscylindrar Master i sina fordon med olika specifikationer beroende på deras unika behov. Kompensera Portar

flesta bromssystem anställa en konventionell konstruktion med ett inlopp och ett kompenserande port på de primära och sekundära kamrarna. Inloppsporten tillåter bromsvätska att flöda från oljebehållaren in i huvudcylindern, medan den kompenserande porten hjälper returfluidum från cylindern tillbaka in i oljebehållaren. I senare bromscylindrar master används med moderna Automatic Brake Systems, är en port-less design som används för den främre kolven. Som ett substitut, har den sekundära kammaren en fjäderbelastad ventil som tätar den andra kolven passagen.
Single och Dual Cisterner

En mer konventionell Huvudbromscylinder design består av en enda flytande reservoartank och två koppar kolv. De primära och sekundära kolven koppar är placerade mellan inloppsporten, tillsammans med den kompenserande porten av de primära och sekundära kolvkamrarna. En annan konstruktion mekanism innebär att man använder separata vätskebehållare för de primära och sekundära kamrarna. En tredje kolvskålen sättes till den andra kolven. Denna tredje kolvskålen hjälpmedel för att förhindra passage av fluid mellan de primära och sekundära kammare, som annars skulle bryter den sekundära reservoaren i vissa extrema fall.
Fysiska data

Centric är en av de största tillverkarna av Huvudbromscylinder utrustning och producerar cylindrar av varierande dimensioner baserade på varje bil företagets behov. The Centric Premium Huvudbromscylinder finns med diametrar på en tum och 1 ¼ inches bland annat. Original Equipment Manufacturer (OEM) specifikationer med matchande cylinder material och gjutning används i tillverkningsprocessen.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129041.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.