Ford Truck startar inte

Ford lastbilar har producerats sedan 1908 av Ford Motor Company. Linjen fortsätter än i dag, allt från små och medelstora lastbilar som Ford Ranger till större F150 och Super lastbilen. Om din Ford lastbil har problem att starta, det finns olika tänkbara anledningar du kan kontrollera och försöka ta itu med hemma innan man beslutar om en professionell bör höras. Instruktioner
1

Öppna huven på din lastbil och observera batteri och tändstift för korrosion. För ett korroderat batteri, häll en läsk över terminalerna och skrubba försiktigt med en stålborste. För tändstift med korrosion, gnugga försiktigt med en stålborste. Korrosion kan påverka kontakten att batteriet eller tändstift har med motorn, som påverkar dess förmåga att starta.
2

Håll en tändkabeln mot en metalldel i din Ford lastbil. Ha en hjälpare vrida om nyckeln i tändningslåset. Leta efter en blå gnista från kabeln till metallen. Avsaknaden av en gnista innebär att tändstiften inte tända för att starta motorn. Dina tändstift kommer att behöva bytas ut.
3

Titta på instrumentbrädan eller innerbelysning när nyckeln är fortfarande i "ON" läget. Om lamporna är svagt eller inte kommer på alls, betyder det att batteriet inte driva lastbilen ordentligt. Byt eller ladda batteriet vid behov.
4

Vrid nyckeln för att starta motorn och lyssna på alla ljud som motorn avger. Ett klickande ljud indikerar vanligtvis startmotorn. Inget buller kan vara ett problem med tändningslåset eller kan vara ett dött batteri. En dunkande eller morrande ljud kan peka på ett problem i bränsleledningen, såsom bränslepump eller filter. Det har erinrar genom åren i olika modell lastbilar för bränsle komponenter. Om din lastbil läcker bränsle, kommer bilen inte att starta och du riskerar att smittas av din lastbil i brand. Körning med liten eller ingen bränsle kan orsaka din motor för att gripa och inte kunna starta.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129024.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.