Förebyggande underhåll Checklista för traktortrailers

En förebyggande underhåll checklista är ungefär som en pre-trip inspektion. Department of Transportation kräver kommersiella lastbilschaufförer att förforma ensnubbla inspektion och föra in det i sin körjournal bok. Eftersom förebyggande underhåll checklistan är så bekant, är det lätt att kombinera de två funktionerna före varje resa. Att göra detta kommer att säkerställa din traktor-trailer vistelser på motorvägen. Under huven

Kontroll under huven innan varje resa är absolut nödvändigt när det gäller förebyggande underhåll. Att göra detta kommer du att märka eventuella problem tidigt, och det kan förhindra kostsamma reparationer på vägen. Artiklar att kontrollera inkludera Styrservoolja, motorolja, spolarvätska och kylvätskenivån. Kontrollera noga alla slangar, letar efter tecken på slitage, sprickor eller läckor. Fysiskt kontrollera spänningen på alla remmar och leta efter tecken på sprickbildning eller onormalt slitage. Inspektera hela motorn för läckor, inklusive marken under motorn för nya flytande fläckar. Addera Exteriör av traktor

Inspektera utsidan av traktorn kommer inte bara hjälpa förebygga kostsamma reparationer, men det kan också hindra mottagning ett citat från Department of Transportation (DOT). DOT inspekterar utsidan av traktorn på lastbil skalor och platser inspektion. Slå på strålkastarna, varselljus, blinkers och blinkers nödsituationer, och se till att inga linser är spruckna eller saknas. Börjar på förarsidan, titta över traktorns stomme. Säkerställ speglarna är säker och ingenting hänger från kroppen. Se till att alla av sidan märkning ljus och blinkers fungerar som de ska. Inspektera de främre och bakre däck och hjul, inklusive hjulbultar. Leta efter tecken på sprickor eller onormalt slitage på varje hjul och däck. Inspektera fjädrar, drivlina och kardanknutar. Om parkerad på en plan yta, stå tillbaka och se om lastbilen är nivå, lutar åt ena sidan skulle kunna vara ett tecken på en sliten eller trasig fjäder. Kontrollera passagerarsidan av bilen på samma sätt som förarsidan. På baksidan av traktorn, se till att bakljusen fungerar och inga linser är knäckt. Fysiskt kontrollera varje stänkskydd för att säkerställa att det är säkert monterad. Inspektera både hydrauliska och luftledningen som går från traktorn till släpet. Leta efter tecken på sprickor eller onormalt slitage. Inspektera avgaserna. Se till att det är säkert monterad. Också leta efter några tecken på hål eller sprickor.
Interiör Traktor

Börja interiören checklistan genom att starta motorn. Lyssna för någon knackar eller eventuella onormala ljud. Därefter justera sätet och testa på säkerhetsbältet. Se till att alla speglar korrekt justerade. Testa de elektriska enheter, inklusive horn, vindrutetorkare och lampor på instrumentbrädan. Titta på varje instrumentbräda instrument och se vart man befinner sig inom dess normala värden. Nästa, testa luftbromsar. Upprepade gånger på bromspedalen tills lågt lufttryck summern ljuder. Oss den tid det tar för trycket att nå en lämplig nivå. Olika system har sina egna "normala" sortiment. Se till att du är bekant med din luft bromssystem.
Trailer
p Det finns många olika typer av kommersiella släpvagnar, och var och en har sina unika egenskaper som måste inspekteras . Allmänt underhåll kontrollpunkterna omfatta kontroll varje däck och hjul. Inspektera luft och hydrauliska ledningar, letar efter tecken på slitage eller sprickor. Se till varje lampa fungerar. Kontrollera stänkskydd för att säkerställa att de är säkra.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129017.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.