Hur förstå Rear End Ratio

Bakre ände är förhållandet mellan motorns utrustning på bilen och den utrustning som faktiskt driver hjulen . Det är viktigt eftersom detta förhållande avgör om din utrustning är bäst lämpad för hastighet eller makt , makt är bra för bogsering saker , gå upp kullar och snabbare , samtidigt som hastigheten är bra för att köra fort på den öppna vägen . Den bakre änden förhållandet är vad som bestämmer detta . Instruktioner
1

Undersök två kugghjul i rörelse . De behöver inte nödvändigtvis vara redskap i bilen , eftersom principerna är desamma oavsett.
2

titt på hur växlarna fungerar när du slår en större växel kopplad till en mindre växel . Den mindre växel måste vända snabbare än den större växel för att kompensera för dess mindre storlek och mindre mängd av tänder. Detta är att omvandla makt ( vilket krävs för att vända den stora kugghjulet ) till hastighet .
3

titt på hur kugghjulen interagerar när det omvända situationen är sant . Nu måste du slå en liten växel snabbt att vända en stor växel en gång . Detta vänder motorns varvtal i kraft till hjulen .
4

Dela en kuggkrans tänder med ett drev tänder . Detta är hur förhållandet uttrycks; ju högre resultatet är, desto högre - förhållandet växeln och den mer vridmoment det ger. Första växeln , då , kommer att ha en högre utväxling än femte växeln .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129009.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.