Hur Rengör spjällhuset på en 2003 4.2L

Chevrolet och GMC utnyttja 4.3L motorn på en mängd olika fordon. Spjällhuset på en 2003 4.3L motor är ansluten till insugningsröret. Den spjällhus styr mängden luft som kommer in i motorn. Insättningar som fina partiklar förbi luftfiltret och blås-back från insugningsröret form i spjällhuset, på gasspjället, och vid gasspjället läppen. Inlåning hindrar luftflödet, förnedra gasrespons och beröva motorn för makten görs tillgänglig av tillräckliga mängder luft. Instruktioner
Rengör Spjällhus
1

bort motorns hölje om ditt 2003 fordon är utrustat med ett. Höljet hålls till motorn med en eller två bultar och möjligen en serie klämmor. När bort, ställ den åt sidan med bultarna.
2

lossa de elektriska ledningarna och slangarna vakuum från luftintaget röret. Koppla slangen luftintag från både luftfilterboxens och spjällhuset. De flesta 2003 fordon ansluter röret med en ring klämma i båda ändar, lossa skruven eller muttern och dra röret luftintaget utanför luftfilterboxens och spjällhuset anslutningspunkter. Ställ röret luftintaget åt sidan.
3

Lyft spjällhuset plattan och lys med en ficklampa in i spjällhuset. Inspektera spjällhuset för insättningar. Insättningar kommer att vara svart eller mörkgrå. Observera huruvida gasspjället har ett hål som är insättning korroderat.
4

Spray spjällhus renare på framsidan av spjällhuset med gasspjället stängt. Lossa inlåning med mjuk borste och torka bort med en pappershandduk. Öppna gasspjället med ena handen och håll öppet under sprutning spjällhus renare i halsen av spjällhuset. Lossa insättningar och respray. Fortsätt att lossa och finfördelas på nytt tills metallytan är synlig när du borstar. Torka bort med en pappershandduk eventuella insättningar du kan nå.
5

Spreja rengöringsmedlet spjällhuset på baksidan av gasspjället. Rengör och torka bort avlagringar. Om din spjällhus platta har ett hål, rengör denna med mjuk borste tills avlagringar avlägsnas.
Motortändningen
6

Byt luften mjölkuppsuget och elektriska anslutningar och slangar vakuum. Dra åt klämmorna på insugningsröret för att fästa röret ordentligt till spjällhuset och luftintag rutan. Byt ut motorns svepning, om sådan finns.
7

Starta bilen. Fordonet får inte ingripa omedelbart. Vätskan från spjällhuset renare kommer att behöva bränna bort. Tills vätskan är till stor del försvunnit eller bränns bort, går tomgången mycket grov. Din motor kan vända, men inte börja från början. Detta är normalt. Försök tills motorn ingriper.
8

Låt motorn gå på tomgång tills tomgång mönstret jämnar. Detta kan ta upp till fem minuter, men flera minuter är vanligen tillräcklig.
9

Kör fordonet vid måttliga hastigheter och acceleration tills motorn förbränningen är slät. Att köra runt ett kvarter är vanligen tillräcklig.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129002.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.