Automotive Wire specifikation

Automotive ledningar tillhandahåller ström och kontroll till en mängd olika system. Detta kablage sänder signaler till elektroniskt styrda delar av moderna bilar och även överför el som genereras av motorn och bilens generator. Dessa ledningar måste tåla frätande kemikalier, värme, mekaniska påfrestningar, fukt och olja. De måste också ha den flexibilitet som behövs för att låta mekaniker att dra kablarna där de behöver gå. Dirigenter

Mest bilkabel använder nakna kopparledare. Batterikabel och kablar svetsning använder fåtrådiga ledare av koppar. Svetskablar är isolerade ledningar som normalt används som kretsar för svetsning verktyg, men bilmekaniker och tillverkare använder ibland svetskablarna istället för batterikabeln grund av svetskabeln flexibilitet. Tändkablar använder kol-core ledare. Dessa ledare överföra likström omvandlas av likriktaren från växelström som genereras av generatorn.
Isolering

släpvagnskabel primära kabelisolering är tillverkad av polyvinylklorid och har ett yttre hölje som motstår fukt, brand och solljus. Svetsning kabeln använder isolering som kan motstå kemikalier, olja, syra, väder, ozon, solljus och nötning. Tändstift kablar använder silikon som isolatorer grund silikon förmåga att överleva höga temperaturer. De silikon isolatorer överlever också slipande kemikalier. Isolering tillåter tråden att innehålla elektricitet så att den kan åka ner ledaren.
Flera trådar

Vissa bilkabel har flera trådar lindade runt varandra och sedan innesluten i en större kabel. Ultraflex kablar har tre strandade nakna koppartrådar som finns i en kabel. Med liten diameter Neoprene - en styrkabel som sänder elektriska pulser kommunicerande instruktioner från mikrokontroller till olika komponenter i bilen - har sex mjuka blanka koppartrådar med flamhämmande isolering. De microcontrollers är små datorer som styr komponenter inom bil. Addera säkringsdosorna

tanke på hur mycket bilar förlitar sig på sina elektroniska komponenter, många bilar har säkringsdosor med vattentätt hölje . Effektbrytare stoppa flödet av el i händelse av en plötslig våg av elektricitet, som kan orsaka skador.
Shieldless Wires

Några av de bästa bil-trådarna motstå höga temperaturer utan skärmning alls. Dessa trådar har mönster som skyddar ledningarna från värmen som alstras av bilmotorn. Utan skärmning, kan dessa trådar lätt ryms i områden som mekanik har svårt att passa andra trådar, exempelvis inom mindre vindrutan torkarblad.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128988.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.