Hur man tar bort en Topplocksbult

Topplocket är en viktig del av en motor. Topplocket innehåller passager för kylmedel och olja att kyla och smörja motorn. Topplocksskruvarna hålla huvudet montering på motorblocket och hålla den förseglade. Topplocksskruvarna har en mycket hög draghållfasthet och elasticitet som säkerställer bultarna kommer att hålla upp till den otroliga mängd tryck i förbränningskammaren. Storleken och formen på topplocksskruvar varierar beroende på bil, men alla topplocksskruvarna bort på samma sätt. Saker du behöver
Hylsnyckel
Hylsnyckelsats
Torxnyckel
Cylinder head skiftnyckel
Breaker bar
Visa fler instruktioner
1

Ta bort eventuella motorkomponenter hindrar tillträde till de topplocksskruvarna.
2

Välj rätt verktyg för att ta bort de topplocksskruvarna. Topplocksbult huvudet mönster varierar beroende på fordon. Placera verktyget över huvudet på bulten längst bak, passagerarsidan av motorblocket och vrid motsols. Om bulten inte kommer att vända, använd en breaker bar för mer inflytande. Var noga med att inte knäppa av huvudet på bulten.
3

Lossa Topplocksbult några varv, sedan flytta till den främre topplocket bulten på förarsidan av motorblocket . Lossa denna skruv på samma sätt. Återgå till passagerarsidan och lossa nästa bulten på baksidan av motorblocket. Lossa alla topplocksskruvarna använder denna alternerande mönster för att hålla från att riva topplockspackning eller skevhet topplocket.
4

Använd ett verktyg eller fingrarna för att skruva alla topplocksskruvarna helt gång de är lösa. Ta bort alla topplocksbultarna. Om Topplocksskruvarna är vridmoment-till-avkastning (TTY) typ, måste kasseras. TTY bultar används vanligtvis på motorer med aluminium topplock.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128986.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.