Hur Extrahera en Roll Pin

En rulle stift är ett mekaniskt fäste som bär sidokrafter och håller upp i rotationsfriktion. Det används i vapen, bilar, gräsklippare och andra objekt. Dessa fasta bitar av metall ersätta bultarna för att ansluta två metallbitar. Du kanske måste ta bort en rulle pin för att reparera maskiner. Pröva olika verktyg och tekniker för att extrahera denna besvärliga stift. Saker du behöver
Drift punch
Ball-Peen hammare
Electric drill
Carbide borr
Penetrerande olja
Tap
Bolt
Self-tapping screw
Skruvmejsel
glidhammare
Visa fler instruktioner
1

Håll en dorn mot spännstiftet. Slå den med en boll-Peen hammare. Använd denna metod när du kan se båda ändarna av rullen stift. Se till punch span är mindre än den hos hålet. Använd korta blåser så du inte plattar stiftets ändar.
2

Borra ur mitten av rullen stiftet om det kilas tätt. Använd en hårdmetall borr på en borrmaskin och smörj med penetrerande olja. Size det inre hålet genom att vrida en kran inne. Sätt i en bult. Dra ut bulten att lossa stiftet.
3

Infoga en självgängande skruv om du inte kan peka på stiftet. Tvinga skruven i hålet med en skruvmejsel. Bang bulten med en glidhammare. Applicera smörjmedlet att hjälpa till med denna extraktion.
4

Borra upp hela rullen stiftet om det har fastnat och inte svarar på stegen ovan. Använd en karbid bit. Du kan behöva göra hålet större. Detta kommer att kräva en större rulle stift vid återmontering.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128981.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.