Form & Funktion Coilovers

Fordon fjädring hänvisar till ett system som består av stötdämpare , koppling och andra komponenter som används för att underlätta fordonets bromssystem och hantering . En coilover är en integrerad stötdämpning komponent i fjädringssystemet . Form

Coilovers eller spiralfjäder över stag, består av en stötdämpare som omringas av en spiralfjäder . Stötdämpare är anordningar som är avsedda att dämpa stötar och förlorar rörelseenergi . Spiralfjädern som sveper runt chock kroppen är en mekanisk anordning som består av elastiskt material som loopar för att bilda en helix form när lastas eller komprimeras. De coilover fjäder återgår till sitt naturliga tillstånd när lossat .
Funktion

Coilovers ge ytterligare dämpning , eller stötdämpning , till upphängningssystem . Spolarna styr vaggande rörelsen ett fordon kan uthärda under hög hastighet vindar . Vissa Coilovers kan justera fordonets styvhet och markfrigång via en bult - liknande del som kallas en fjäder abborre .
Fördelar

Coilovers förbättra dragkapacitet , eftersom de ökar viktgränsen som kan halas och lastas . Den coilover bistår fordonets stock fjädrar genom att absorbera en del av lasten vikt , och hjälper till att kontrollera den extra lasten över hörn och smärre hinder trafikanter. Coilovers absorberar också stötar och returer mer effektivt att materiel chocker , vilket gör den optimal för off - road hantering funktionen .

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128972.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.