De 1996 Dodge Caravan startar inte

Dodge Caravan debuterade 1984 som minivan utöver Dodge lineupen. The Caravan har en 19,8 tank gallon bränsle och fyra cylindrar. När husvagnen inte startar, kan det vara frustrerande. 1996 års modell har flera återkallelser av utrustning som kan påverka start kapacitet din husvagn. Om det inte är relaterad till någon av dessa återkallelser, är det mest troliga svaret på grunderna. Instruktioner
1

Vrid nyckeln i tändningslåset och lyssna efter eventuella oljud som kan avge från motorn. En knackar buller anger att ett problem ligger inom bränslekomponenterna som inkluderar bränsleledningen, bränslepump, bränslefilter och spridare bränsle. Den 1996 Caravan har utfärdats flera återkallelser på grund av felaktiga bränslefilter. Vissa Caravans kan ha eftermarknaden bränslefilter från WIX som har visat sig läcka bränsle. Ring WIX, tillverkaren av bränslefiltret, på 704-864-6711 för information om att få ett nytt bränslefilter. Andra kan uppleva ett fel på snabbkopplingen av bränslefiltret. Detta kan orsaka bränsle att bli blockerade och att läcka. Ägarna bör byta bränslefilter och skicka kvittot till Intercontinental bildelar för återbetalning. Intercontinental Bildelar adress är PO Box 861 Mahwah, NJ 07340. Andra påminner innebära en läckande bränslepump och läckande bränslespridare. För fullständig reparation, kontakta Daimler Chrysler på 1-800-853-1403.
2

Vrid nyckeln till "ON" läget men starta inte bilen. Leta efter instrumentpanelen tänds för att komma på. Om de är svagt, är batteriet låg och kommer att behöva laddas. Om lamporna inte tänds, kan batteriet vara dött. Om batteriet är mer än två till tre år gamla, kommer det sannolikt att behöva ersättas.
3

bort tändkablarna och beröra dem på en metallyta. Har någon vrida om nyckeln i tändningslåset för dig. Du bör se en gnista komma från tråden. Om det inte finns någon gnista kan motorn antändas inte korrekt. Byt vagnens tändstift.
4

Lägg en gallon eller två av gas till vagnen. Medan Caravan är utrustad med en gas mätare, ibland kan de vara fel. Vrid nyckeln i tändningslåset till läge "ON" två till tre gånger medan foten kvar på gaspedalen. Detta hjälper till att få bränslepumpen redo att skicka i bränslet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128969.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.