Hur Resurface eller Ersätt Rotorer

bilens skivbromsar arbete genom att ha en tjocklek kuddar squeeze broms mot båda sidor av en bromsrotor att bromsa snurr på hjulet. Bromsen rötor är monterad på hjulaggregatet över hjulbultarna att möjliggöra stadig förbindelse. Vissa fordon har också en skruv som håller rotorn på plats. Ojämnt slitage eller värme skevhet kan orsaka bultande i rotorn som bör rättas till. Ett minimum metalltjocklek krävs för att säkert manövrera bromsar. Om rotorer inte kan beläggas inom dessa miniminivåer bör rotorerna bytas. Instruktioner
Avlägsna Rotor
1

Ställ fordonets nödbroms och stoppklossar framför hjulen så att bilen från gungande utanför uttag. Lossa hjul muttrarna på hjulen på vilka fälgar kommer att tas bort. Jack bilen att lyfta däcket från marken, ta bort muttrarna och ta bort kanterna från hjulets hjulbultar.
2

bort de två skruvarna som håller bromsoket på plats. Flytta bromsok ur vägen av rotorn och säkert på plats med en galge insvept genom en lucka i tjocklek och genom en lucka i axelaggregatet eller fordonets ram. Låt inte bromsoket att fritt svänga eller hänga utan stöd, eftersom skador kan uppstå till bromsledningarna.
3

Ta bort fästskruven på rotorn. Om sådan finns, kommer fästskruven placeras mellan hjulbultar på rotorn för att säkra rotorn på navet. Avlägsna rotorn genom att dra rotorn från navet
4

. På vissa fordon kan det vara nödvändigt att ta bort navaggregatet först. Processen kommer att variera med fordonet, och det kan bli nödvändigt att konsultera on-line resurser eller mekanik handböcker för att fastställa den exakta steg. Addera Resurface det Rotor
5

Wrap rotorn i en trasa för att undvika åverkan på kanter eller rotorns yta under transporten.
6

Ta rotorn till en bil butik eller en verkstad utrustad med en svarv. Be om rotorn som ska mätas för tillräcklig bredd innan renovering. Din rotor kommer att markeras med en minsta tjocklek som säkerställer integriteten av rotorn under drift. Om denna tjocklek inte upprätthålls, kan rotorn skadas eller misslyckas under drift.
7

Be om rotorn ska "slås" om metalltjockleken är inom toleransen. Denna fras används för att indikera processen att fästa rotorn till en metall svarv, som vrider rotorn medan man avlägsnar ett skikt av metall från varje sida av rotorn på ett fast avstånd. Denna resurfacing process kommer att eliminera eventuella variationer i ytan av rotorn.
8

tillbaka rotorn till fordonet och installera genom att reversera borttagningsprocessen. Det kan vara nödvändigt att använda en C-klämma för att expandera bromsok att tillåta montering över rotorn.
Byt Rotor
9

ur rotorn ur lådan. Inspektera ytan av rotorn så att den inte har tagit skada eller skadas till följd av sjöfart eller transport.
10

Grundligt spraya rotorn med broms renare för att ta bort eventuella oljor från ytan av rotorn . Nya rotorerna är vanligen belagda med en tunn olja för att förhindra oxidation av metallen. Torka rent ytan med en ren mjuk trasa. Respray om nödvändigt. Vid hantering rotorn, tillåter inte olja eller fett för att komma i kontakt med rotorn ytan. Vid behov kan rotorn rengöras igen, efter montering.
11

Montera rotorn genom att skjuta rotorn över muttrarna. Slutför installationen av eventuella kvarhållande bultar, nav och bromsok genom att vända processen för borttagning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128968.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.