Hur man laddar 24 volts batterier

Batterier installerade i fordon, båtar eller andra maskiner som används för att starta motorn. När motorn är igång, laddas batteriet med en generator kopplad till motorn. Elektriska system i bilar är oftast 12-volts system, medan tunga maskiner, båtar och större fordon köra på ett 24-volts system. Om generatorn på motorn inte fungerar korrekt, kan batteriet inte får tillräckligt med ström för att laddas, vilket kräver att batteriet tas bort och debiteras separat. Saker du behöver
Hylsnyckel 24-volts batteriladdare
Visa fler instruktioner
1

Vänd bilen, båten eller maskiner av, lossa kontakterna på batterikablarna och ta bort kablarna från stolparna på batteriet.
2

Haka eller lossa monteringsfäste som håller batteriet på plats. Addera 3

Placera batteriet i ett ventilerat torrt utrymme. Batterier innehåller kemikalier som avger gaser under uppladdningen.
4

Anslut laddarens röda klämman till röda eller positiva inlägg på batteriet. Anslut laddarens svarta klämman till den svarta eller negativa inlägg på batteriet.
5

Ställ spänningen på laddaren till "24". Anslut laddaren och slå på strömmen. Vissa laddare har inställningar som ger ett val av laddningen på en "trickle" avgift eller en "normal" kostnad. Om satt till "underhållsladdning" laddning, lämna batteriet i laddaren över natten. Om satt till "normal" ska batteriet laddas i två till fyra timmar, beroende på batteriets kondition före laddning.
6

Stäng av laddaren när laddningen är klar, och koppla ur laddaren. Byt batteri i bilen, båten eller maskiner. Säkra det med sitt fäste. Anslut kablarna till lämpliga batteripolerna, och din laddade batteriet bör vara redo att gå.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128952.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.