Hur ta reda på hur många liter en gastank Rymmer

Räkna ut kapaciteten i din bränsletank i gallons är inte svårt och kan vara nödvändigt att beräkna bilens effektivitet eller hur mycket gas du behöver ta med sig när man kör genom landsbygden . Placeringen av bensintanken är något annorlunda i varje fordon. Konsultera din instruktionsbok om du har problem med att hitta den. Saker du behöver
Vehicle bruksanvisning
Måttband
Värmebeständiga handskar (tillval) katalog Calculator
Visa fler instruktioner
1

Turn av fordonets motor och låt den svalna innan du vidrör bränslesystemet. Använd handskar för att skydda dig ytterligare.
2

Använd instruktionsboken för att lokalisera bränsletanken.
3

Mät längd, bredd och höjd på gasen tank. De flesta gastankar är antingen rektangulär eller kan delas upp i rektangulära lådor. Till exempel, om din bensintank är L-format, kan den L delas in i två rektangulära lådor. Mät längd, bredd och höjd på varje.
4

För varje ruta, multiplicera längden, bredden och höjden tillsammans för att få en volym i cubic inches eller centimeter. Om det finns flera lådor, lägg dem alla tillsammans.
5 p Om din volym är i cubic inches, dividera summan med 231 för att få volym i liter. Om det är i kubikcentimeter, dividera summan med 3785,4.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128949.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.