Motordelar på en 4,6-liters Ford Motor

Ford 4,6-liters motorn kallas även Ford modulära motor och infördes 1991. Det var ursprungligen en två-ventil, enkel överliggande kamaxel (SOHC) V8-motor, men har haft flera varianter och uppgraderingar genom åren, bland annat fyra ventiler med dubbla överliggande kamaxlar (DOHC) och tre-ventil SOHC. Medan specifikationer variera mellan varje motor, de generella komponenter som används inom varje förblir desamma. Bränsleinsprutning

4,6-liters Ford-motorn använder en elektronisk motorstyrning-IV (ECU-IV) Elektronisk bränsleinsprutning (EFI) systemet. Detta system är ansvarig för att behandla data som mottas från sensorer, såsom vevaxelläget och luftflöde och i sin tur tillhandahåller utdata som skapar tändning och bränsleinsprutningen med rätt mängd bränsle vid rätt tidpunkt.

Pistons

Ford valt att använda hypereutektiska kolvar i sin 4,6-liters motor, vilket skiljer sig från typiska kolvar på grund av en aluminium-komposition som är mättad med både upplöst och fri kisel. Den hypereutektiska kolven har en lägre termisk expansionstakt än vanliga kolv typer, vilket minskar clearance och resulterar i en tätare kolv som stenar mindre, bränner mindre olja och gör mindre buller.
Lubrication System

A 4,6-liters Ford-motorn använder en vev-driven pump gerotorn olja för sin smörjsystem, vilket garanterar att de metalldelar i motorn tillräckligt smörjs med olja. Det är denna smörjning som förhindrar värmeuppbyggnad i motorn från smältning av olika metallkomponenter. Den 4,6-liters, två ventiler motorn har en 12 mm gerotorn medan fyra-ventilen har en 13 mm vilket i sin tur ökar oljeflödet på grund av sin större storlek.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128942.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.