Intag åtdragningsmoment Specifikationer

En insugningsröret ansluter topplocket till förgasaren eller insprutningssystemet med långa tunnlar. Det måste binda korrekt med topplocket eller bränsle /luftblandningen kommer att läcka ut och påverka prestanda eller utgöra en säkerhetsrisk. Motor designers använder skruvar för att göra det gå och ge strikta instruktioner för korrekt installation. Entreprenad

insugningsröret binder inte direkt med förgasare eller insprutare och topplock. Metalldelar ändra form under stress. För att ge en bra tätning, motor designers använder packningar tillverkade av ett mjukare material som uppfyller både bitar av metall förenas. Bultar hålla samman enheten. Fogen mellan insugningsröret, förgasaren eller insprutare, och topplocket skall vara jämnt och kraftigt byggda eller packningen kommer att misslyckas.
Förberedelser

Innan ytterligare, bör mekanikern studera intaget tillverkarens anvisningar och specifikationer. Alla ytor måste rengöras av gammalt packningsmaterial, fett och smuts. De bulthål måste rengöras av metall, fett och tråd-låsning eller andra föreningar. Mekanikern måste sprida tätningsmassa på packningen enligt tillverkarens instruktioner och placera packningen på cylindertoppen. Han kan använda en liten klick tätningsmassa för att hålla den på plats. Installationen är mycket lättare att använda styrpinnarna. Mekanikern skär huvudet av två bultar av samma storlek och skruvar dem i bulthålen bara tillräckligt för dem att hålla. Mekanikern kan enkelt hänga insugningsröret på de tillfälliga dubbar medan han skruvar i de permanenta bultar.
Installation

mekaniker sjunker insugningsröret på topplocket noga, noga med att inte skada packningen. Han gör alla bultarna för hand innan du fortsätter. Skruvarna ska dras åt enligt tillverkarens rekommendationer, oftast börjar med de innersta bultar och alternerande sidor som mekaniker arbetar utåt. Den åtdragning sker är steg; fingrarna då ett mellanliggande moment och det slutliga vridmomentet. På den andra änden av insugningsröret, måste skruvarna som förbinder förgasaren till insugningsröret dras åt i ett korsmönster till tillverkarens specifikation. Mekanikern måste se till att inte skada packningen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128940.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.