Hur man installerar ett startsolenoid

Solenoiden är en del av den börjar mekanismen i en motor. När tändningen slås, kommer solenoiden emot elektriska impulser från batteriet. Detta aktiverar spolarna inuti solenoiden för att producera ett magnetfält som kommer att dra på en kolv. Mekanismen är utformad så att kolven är förbunden med en växelspak, som driver det drivande kugghjulet och kopplingen. Dessa delar kan slitas ut. När dina magnetventiler fel, måste du ta bort den och installera en ny. Saker du behöver
uttag
Wrench förlängning
Ratchet
Replacement solenoid
Visa fler instruktioner
1

Låt motorn svalna helt. Leta efter en liten tråd som viker av från den negativa batterikabeln och leder till startmotorn. Ta bort denna negativa kabeln från startmotorn. Använd en hylsnyckel för att lossa bulten som greppar tråden på plats. Koppla den positiva kabeln efteråt för att förhindra elektriska stötar. Leta upp tråden solenoiden foder och koppla bort den också.
2

Lossa alla bultar och muttrar som håller solenoiden på plats. Du behöver ett uttag för bultarna och en hylsa och spärrskaft för nötter. Många bilar använder en 3/4-tums socket ta bort solenoiden men storleken kan variera från en biltillverkare till ett annat. Lossa S-terminal ögla. Också koppla loss B-terminalen ögla och jordkabel ögla. Ta bort den gamla solenoiden och ställ den åt sidan.
3

Placera den nya solenoiden till sin position bredvid startmotorn. Sätt bultar och muttrar på plats och dra åt dem med en hylsnyckel. Använd en förlängning bar om din solenoiden är i ett svårt att nå området. Fäst och dra åt S-terminalen till solenoiden först, följt av B-terminalen ögla och sedan slutföra anslutningen med jordkabeln ögla.
4

Anslut batterikablarna till startmotorn i omvänd För att de var frånkopplad. Anslut den positiva kabeln först, sedan det negativa. Upprepa denna process för att ansluta batterikablarna till batteriet. Motorn ska starta nu utan problem.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128930.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.