1997 4.3 Blazer intag Vridmoment specifikation

Under 1997 presenterade Chevrolet Blazer en sexcylindrig motor som fördrivna 262 cubic inches eller 4,3 liter. Denna motor kan producera 190 hästkrafter vid 4.400 rpm och 250 ft.-lb. vridmoment vid 2.800 rpm. Tillverkarna fastställa specifikationer för dess komponenter, såsom vridmoment specifikationer, som uttrycks i foot-pounds. För att säkerställa motorns stabilitet, måste motorn bultar dras åt eller skruvas ner till en viss vikt specifikation enligt tillverkarens anvisningar. Insugningsröret

inloppsrör är ansvariga för att fördela jämnt en förbränningsblandning eller luft till varje intag port i motorns topplock. Detta är nödvändigt för att maximera motorns effektivitet och prestanda. Den insugningsröret fungerar även som fäste för spjällhuset, förgasare, bränsleinsprutning, och andra motorkomponenter. Om grenröret ansluter till dessa komponenter, bultarna har särskilda åtdragningsmoment.
Torque

Vridmoment avser den kraft som krävs för att rotera ett objekt, i detta fall en mutter eller en bult, kring en axel eller svänga. Du kan se det som en twist. En motortillverkare sätter specifikationer för dess komponenter, såsom vridmoment specifikationer, som uttrycks i foot-pounds. För att säkerställa motorns stabilitet, måste motorn bultar dras åt eller skruvas ner till en viss vikt specifikation enligt tillverkarens anvisningar.
Specifikationer

Under 1997 Blazer, den intag grenrörsbultarna till topplocket i tre steg. I det första steget, bult insugningsröret till topplocket vid 2 fot-pounds av vridmoment, skruva till 9 foot-pounds i det andra steget, och sedan skruva till 11 foot-pounds i det tredje steget
.

spjällhus ansluter till insugningsröret med 12 foot-pounds av vridmoment. Spjällhuset är en del av luftintaget system, som styr mängden luft som strömmar in i motorn. Den ligger mellan motorns luftfilter box och insugningsröret.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128921.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.