Hur man byter en 100 A säkring på en 2000 Toyota MR2 Spyder

Säkringar fungera som svaga punkter i de elektriska anslutningarna i bilen under strömspikar när säkringen kommer att blåsa och skydda sin tilldelade systemet. Medan de flesta Säkringarna kan nås genom en under-the-dash säkringsdosan är 100-amp säkring placerad i en under-the-hood säkringsdosa, som skyddar ett antal bilens elsystem. På grund av sin makt över många system, gör 100-amperes säkring säkra bostäder det svårt att ta bort. Byta 100-amp säkring kräver avlägsnande av bilens batteri och tillgång förankring skruvar placerade på utsidan av sin under-huven säkringsdosan. Saker du behöver
Hylsnyckel Skruvmejsel
Handskar
Skyddsglasögon
Visa fler instruktioner
1

Parkera fordonet och stänger sin tändningen . Öppna och säkra sin huva. Gå till säkringsdosan under huven, i motorrummet på din Spyder. Den under-the-hood säkringsboxen är placerad i en svart låda fack bredvid batteriet. . Öppna den genom upplåsning av två plastclips som håller locket på plats
2

Koppla bort den negativa (svarta) batterikabeln, indikeras med ett "-" tecken, från terminalen med hjälp av en hylsa för att lossa kabelns mutter. Flytta kabeln åt sidan, se till att den inte vidrör metall. Koppla den positiva (röda) batterikabeln, indikeras med ett "+"-tecken, från terminalen med hjälp av en hylsa för att lossa kabelns muttern. Flytta kabeln åt sidan. Ta ut batteriet ur husfacket. Du måste ta ut batteriet för att komma åt en av skruvarna som håller 100-amp säkring på plats.
3

Lokalisera 100-amp säkringen i säkringsdosan. Den 100-amp säkring är rörformig och sträcker sig från ena sidan av säkringsboxen till den andra. Leta reda på skruvarna utanför säkringsdosan som håller säkringen på plats.
4

Ta bort skruvarna som håller 100-amp säkring på plats, vrida moturs med en skruvmejsel. Skruvarna är på motsatta sidor av säkringsboxen, en på batteri-facket sida och en på motor-blocket sida. Du kan behöva vända skruvarna med en hylsnyckel, eftersom de har hex-huvuden.
5

Dra säkringen ur elcentralen med en tång efter bort de två skruvarna som håller den på plats.
6

Sätt utbytessäkring på den plats där du tog bort den gamla säkringen, rada upp ändarna med skruvhålen i de två förankring skruvar.
7

Sätt tillbaka de två skruvarna, vrida medurs med en skruvmejsel, och samtidigt hålla den nya 100-amp säkring på plats.
8

tillbaka batteriet till motorrummet. Återanslut den positiva batterikabeln till batteriets pluspol. Dra kabelns muttern roterar medurs med hylsnyckel. Anslut den negativa batterikabeln till batteriets negativa pol, roterar medurs med hylsnyckel.
9

Sätt tillbaka locket på under-huven säkringsdosan. Stäng huven på bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128907.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.