Hur vet jag hur gammal min Bosch bilbatteriet?

Som är fallet med de flesta moderna bilbatterier, Bosch bilbatterier senaste många år innan de behöver renoveras eller bytas ut. Dock är problemet blybatterier lider de ger liten varning innan de börjar dö. Din Bosch bilbatteri kan fungera bra hela året, och då kan du få en mycket kall natt och gå att starta bilen och batteriet är dött. Det är klokt att kolla hur gammal din Bosch bilbatteri är så att du kan överväga en ersättare. Saker du behöver
Skyddshandskar
Visa fler instruktioner
1

Ta på skyddshandskar innan du checkar ut din Bosch batteri. Du kommer att bli smutsig och du kan vidröra batteripolerna.
2

Öppna din bils huva och lokalisera Bosch batteri.
3

Titta på toppen av batteriet eller på batteripolen. Det är antingen ett outplånligt stämplade märke eller en etikett som anger tillverkningsår.
4

Läs stämplat märke eller en etikett. Det har oftast siffror. De två första siffrorna är den månad det gjordes och de sista två eller fyra siffror beteckna året. Till exempel, om det står 091.999 betyder september 1999 eller om det står 0109 det betyder januari 2009. Ibland har andra nummer såsom serienummer efter, eller före den dag. Vissa batterier har en kod som börjar med en bokstav och följs av ett nummer. Ett batteri med en kod A09 till exempel betyder januari 2009.
5

Kontrollera om din Bosch batteri är inaktuell. Vissa, men inte alla, batterier visar utgångsdatum. Detta är det datum efter vilket det inte borde säljas. Det börjar med Ex eller Utgår, följt av datum. Om utgångsdatum har länge gått - med två eller tre år - det kan vara värt att få en ersättare

. .from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128822.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.